Új fejlesztések a felsőoktatási intézmények számára

Közös fejlesztéseket mutattak be a NEPTUN és az SAP szoftverek gyártói

BudapestÚj modulokat dobtak piacra a Neptun Egységes Tanulmányi rendszerhez. Az SDA Informatikai Zrt. és az SAP Hungary Kft. közös fejlesztéseinek köszönhetően a Neptun képes a kancelláriarendszer működésének teljeskörű támogatására a felsőoktatási intézményekben.

A három új modul célja, hogy olyan komplex, integrált menedzsment megoldást valósítson meg, amely a tanulmányi rendszer mellett alkalmas a gazdálkodási, a HR, és a vezetői információs folyamatokat egységes informatikai keretben kezelni.

Segítségükkel egyszerűbbé válik például a hallgatói önköltségszámítás, a pénzügyi keretfelhasználás tervezése, ellenőrzése, a nagy mennyiségű részletes adatból származó döntéstámogatás, az intézményekben lévő számtalan mutatószám ellenőrzése is.

Hatékonyabbá válik az egyetemek, főiskolák működtetése
Az új modulok létrehozását intézményi és szabályozói változások egyaránt indokolták. A Neptun rendszerhez fejlesztett SAP platformú új modulok biztosítják a menedzserszemléletet, az átláthatóság növekvő igényének, az államháztartási törvénynek való megfelelőséget.

Az SDA Zrt. fejlesztette Neptun Egységes Tanulmányi Rendszert 40 hazai felsőoktatási intézmény használja, főként tanulmányi adminisztrációs feladatok, és a hozzájuk kapcsolódó pénzügyek kezelésére.

A felsőoktatási piacon az SAP sem ismeretlen szereplő. Üzleti szoftverei több magyar egyetem gazdálkodását segíti, és tíz intézményben oktatják az SAP szoftverek használatát. Felsőoktatási programjába a legutóbbi hónapokban a Debreceni Egyetem és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola csatlakozott.

Az SDA Informatikai Zrt.-ről
Az SDA Informatika ZRt. több mint tíz éve fejleszt és szállít komplex adminisztrációs megoldásokat, elsősorban a magyar piac szereplői számára. Cégünknél nagy gondot fordítunk arra, hogy szoftvereinket a legújabb technológiai alapokra építve, és azokat alkalmazva fejlesszük ki, annak érdekében, hogy az általunk kínált megoldások időtállóak és felhasználóbarátok legyenek.

Munkánk során olyan ergonomikus szoftverek megalkotására törekszünk, amelyek segítséget nyújtanak felhasználóinknak a mindennapos munka gyors és hatékony elvégzésében. Mivel számunkra ügyfeleink megelégedettsége a legfontosabb, ezért termékeink fejlesztése, valamint az ezt követő további fejlesztési és terméktámogatási tevékenységünk során a legkorszerűbb, integrált fejlesztési és folyamatkezelési rendszereket alkalmazzuk. Az általunk fejlesztett komplex rendszerek modern, skálázható, háromrétegű architektúrája a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználása mellett lehetőséget biztosít tetszőleges nagyságú szervezet adminisztrációs feladatainak teljes körű támogatására, a néhány fős kisvállalkozásoktól kezdve a több ezer munkatárssal rendelkező, az ország több pontján működő intézményekig bezárólag.

Piacvezető termékünk a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer, melyet jelenleg 40 hazai és 2 külföldi felsőoktatási intézményben használnak a tanulmányi adminisztrációs feladatok, és a hozzájuk kapcsolódó pénzügyek kezelésére. Cégünk fontos célja, hogy teljes körű informatikai támogatást nyújtson a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeknek ahhoz, hogy hatékonyan megfeleljenek a szervezeti és gazdasági kihívásoknak, megtartsák és erősítsék piaci szerepüket, valamint eredményesen vehessék fel a versenyt a felnőttképzési piacon lévő versenytársaikkal is.

Bővebb információk a www.sdainformatika.hu oldalon

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 268 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2014 – SAP SE

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.