Duális képzés az informatikában?

Fiatalokat célzó programokkal jelentkezik az SAP

BudapestA duális képzést népszerűsíti az SAP szoftvercég új pályázata. A program különlegességét az adja, hogy a nyertesek Németországban szerezhetnek felsőfokú diplomát, a gyakorlatot a világcég központjában szerezhetik meg, miközben a tandíjat és az ösztöndíjat is az SAP állja.

A duális képzés bevett módszer több vezető európai ország oktatási, szakképzési rendszerében, mint pl. Németországban, Svájcban, Ausztriában. Lényege, hogy az oktatás ideje alatt az elméleti, és a gyakorlati tudás megszerzése egyensúlyban van, így a duális képzést elvégzők könnyebben találnak munkát. Magyarországon több mint húsz felsőoktatási intézményben indul el e modell idén ősszel. Az SAP programja színesíteni kívánja a hazai fiataloknak szóló kínálatot.

A szoftvercég az első diplomájukat megszerezni kívánó fiatalok jelentkezését várja, akik az információtechnológia terén képzelik el a jövőjüket. A pályázat nyertesei a németországi Duale Hoschschule Mannheim intézményében tanulhatnak, a gyakorlati képzésre a közelben fekvő SAP központban kerül sor. A hároméves képzés végén a legújabb tudással lesznek felvértezve a hallgatók, főiskolai (Bsc) diplomával fognak rendelkezni, és magas szintű német nyelvtudásra tesznek szert. A külföldi környezetnek köszönhetően is erősödni fognak a szociális készségeik, és adott esetben munkaajánlatot kaphatnak a szoftvercégtől. A képzés utolsó fázisa az SAP hazai irodájában lesz. Az oktatási költségeket a szoftvercég állja, és emelkedő összegű ösztöndíjra egyaránt számíthatnak a magyar résztvevők.

A programba való jelentkezőktől elvárják a magas szintű angol nyelvtudást, és a jó tanulmányi eredményt. Bővebb információkról, köztük a jelentkezés módjáról itt lehet olvasni.

Újból elindul a Sales Academy

Az SAP-nak nem ez az első, fiatal magyar tehetségeket megszólító programja. Idén is elindítják a pályakezdő diplomásoknak szóló képzésüket. Az ún. Sales Academy program keretében kilenc hónapon keresztül tanítják az értékesítői munka aspektusait, dedikált szenior menedzser foglalkozik a fiatal kolléga fejlődésével, aki betekintést is nyer a mindennapi hazai értékesítői munkába. A tréningprogram egyik legnagyobb vonzereje, hogy a képzés harmada Kaliforniában zajlik a többi küldő ország tehetségeivel közösen. A program végén a legjobban teljesítőket értékesítői pozíció várja az SAP-nál. A költségeket itt is a szoftvercég állja. A Sales Academy pozícióra itt lehet jelentkezni.

A fiatalok fontos szerepet töltenek be a több mint 600 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. növekedésében. Tavaly minden második felvett új munkatársuk 20 és 29 év közötti volt.

Az SAP-ról

Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 282 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2015 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.