Újabb csatába száll Vitalij Klicsko

Június 30, 2015 által SAP News 0

Kijev, UkrajnaAz átláthatóság mellett szállt csatába Vitalij Klicsko. Az egykori bokszbajnok, aki több éve politikusként, jelenleg az ukrán főváros polgármestereként dolgozik, okos várossá fejlesztené Kijevet.

Ennek szellemében Klicsko nyílttá, és mindenki számára elérhetővé tette az ukrán főváros gazdálkodását. Az internetes felületen bárki megnézheti, hogy az adott hónapokban mennyit, és mire költöttek a több mint kétmilliós Kijevben, az egyes kerületekben hogyan alakult a bevétel, a kiadás. Térképen az is nyomon követhető, hogy például honnan jöttek állampolgári bejelentések, vagy kijavítottak-e egy kátyút.

Kijev ezzel a város vezetésével szemben elvárható átláthatóságot, és a források elköltésének hatékonyságát kívánja növelni, a lakosok kényelemérzetének emelése mellett. A Nyílt Város Költségvetés nevű kezdeményezés tesztelése június elején indult el, az SAP szoftvercég technológiáján.

Vitalij Klicsko polgármester a rendszer elindítása kapcsán többek közt hangsúlyozta, hogy sokan nem is veszik észre, milyen alapvető változás történik ezzel Kijevben. Mint mondta, egy olyan rendszert mutatnak be, amely a város összes lakosa számára elérhető, ellenőrizni lehet a folyamatokat, és növeli a szolgáltatások színvonalát, a kijeviek komfortérzetét. Kijev ezzel Ukrajna első okos városa lesz- húzta alá a polgármester.

A rendszer elérhető a http://new.kievcity.gov.ua/ oldalon keresztül.

Hasonló, intézményi transzparenciát biztosító megoldások futnak a világ 146 országában, és olyan városok használják az SAP megoldásait Európában, mint London, Barcelona, Bécs.
Ukrajnában közel 200 000 ember dolgozik munkája során SAP szoftverekkel.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 291 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 630 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Copyright 2015 – SAP SE

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: