Együttműködési megállapodás az SAP és az Óbudai Egyetem között

BudapestStratégiai partnerséget kötött az Óbudai Egyetem és az SAP Hungary Kft. A megállapodás szerint az egyetem és a szoftvercég kölcsönösen segítik egymást a minőségi oktatás fenntartása, a hallgatók karriercéljai, és a kutatás-fejlesztés terén.

Az elképzelések szerint megnyitják gyakorlati helyszínül az SAP hazai fejlesztési központját az egyetemi hallgatók számára. Az informatika iránt érdeklődőknek továbbá workshopokat szerveznek, ahol többek közt hatékony munkakereséssel, legújabb üzleti trendekkel, és aktuális SAP álláshirdetésekkel tudnak megismerkedni az egyetemisták. A szoftvercég egyúttal lehetőséget ad, hogy ipari, nagyüzemi tapasztalatokra tudjanak szert tenni az oktatók, és saját szakembereit szintén biztosítja a magas szintű oktatás fenntartásához.

Az egyetem és az SAP közös innovációs projekteket is megvalósítana az informatika legnépszerűbb területein, úgy mint a big data, a mobilitás, a felhő, a felhasználói élmény, és a dolgok internete (IoT).

Fodor János rektor örömét fejezte ki, hogy az SAP Hungary Kft.-t, mint a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver vállalatát stratégiai partnerének tekintheti az intézmény. Beszédében kiemelte, “hogy az Óbudai Egyetem magas szintű gyakorlatorientált képzéseit ez a megállapodás a jövőben továbberősíti, és ez sokat jelenthet az egyetemen végzett fiatal pályakezdők elhelyezkedési esélyein.”

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint e megállapodás példaértékű a gazdaság és a felsőoktatás között. Reményei szerint több más, neves felsőoktatási intézmény is szorosabbra fűzi együttműködését a piaci szereplőkkel, hiszen így biztosítható, hogy a fiatalok választ tudjanak adni az olyan, Magyarország előtt álló kihívásra, mint a negyedik ipari forradalom.

A két fél a több éve meglévő, szoros kapcsolatát helyezte magasabb szintre e szerződéssel. Az Óbudai Egyetem tagja az SAP University Alliances Programnak. Ennek keretében szakszerű, a legmodernebb SAP oktatás zajlik az intézményben, és a hallgatóknak lehetőségük van olyan globális versenyeken, nemzetközi konferenciákon, vállalkozásösztönző programban részt venni, amelyeket a világ legnagyobb üzleti szoftvercége szervez.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 291 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 630 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Copyright 2015 – SAP SE

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.