Gyerekmunkát is szűr az üzleti élet facebookja

Július 2, 2015 által SAP News 0

BudapestMár hazai cégek is tesztelhetik azt a megoldást, amely figyelmeztet, ha a kizsákmányolás, gyerekmunka lehetősége felmerül a nemzetközi ellátási láncukban. Világszerte ugyanis 20-30 millió ember dolgozik rabszolgaként. E jelenséget csökkentené az SAP szoftvercég és a Made in a Free World együttműködése.

A megoldást az adja, hogy összekapcsolják a világ legnagyobb üzleti kereskedelmi hálózatát a legjelentősebb nemzetközi kényszermunka adatbázissal, és mely így jelzi a problémás beszerzéseket.

Mi az üzleti élet facebook-ja?
Előbbi egy olyan üzleti platform, piactér, melynek globális népszerűségét mutatja, hogy kétpercenként csatlakozik egy új vállalat a jelenleg közel 2 millió céghez, hogy egymás közti kapcsolataikat digitális útra tereljék. Az SAP tulajdonában lévő Ariba-n nagyobb forgalom zajlik, mint az ebay, az amazon, az Alibaba rendszerein együttvéve. Az egy év alatt közel ezermilliárd dolláros forgalmat lebonyolító, felhő alapú kereskedelmi hálózatba való belépés hatékonyabbá, egyszerűbbé teszi a komplex vállalati beszerzés, elszámolás folyamatait. Ez jelentős megtérülést is biztosít a vállalatok számára a nemzetközi beszállítók tömege, a szabad verseny miatt.

E rendszert kapcsolják össze azzal az adatbázissal, mely a kizsákmányolás, gyerekmunka által leginkább érintett árukat, szolgáltatásokat, forrásokat gyűjti össze világszerte, szám szerint 54 000-et. A listát a rabszolgaság ellen küzdő Made in a Free World non-profit hálózat állította össze, és frissíti. Az ellátási lánc elemzésével kiderülhet például, hogy az egyik országból megrendelni kívánt eszközök alapanyaga egy olyan közép-afrikai országba vezethető vissza, ahol az adott szektorban aggályokat vet fel az etikus foglalkoztatás, vagy az alacsony szintű szabályozás. Így egy másik szállítót választhat a beszerző, amely ráadásul jobb minősítést, magasabb értékeléseket kapott más felhasználó cégektől.

A pilot programba azon vállalatok vehetnek részt, amelyek már használják az Aribát, és információt szeretnének kapni arról, hogy jelenlegi beszerzési gyakorlatuk mennyire érintett a kényszermunka -nem tudatos- támogatása kapcsán.

“A rabszolgaság és a gyerekmunka világszerte jelen van, de ennek nem kellene így lennie. Digitális összekapcsolt, és adatok uralta világban élünk. Megvannak az eszközeink, és az információink hogy azonosítsuk, megszüntessük [a kényszermunkát]” -mondta Justin Dillion, a Made In A Free World alapító-ügyezetője az együttműködés kapcsán.

Bővebb információk: http://www.ariba.com/programs/madeinafreeworld

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 291 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright 2015 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: