SAP bevezetés a Volán utódoknál

Július 21, 2015 által SAP News

BudapestEgységes informatikai rendszert vezetett be a Vértes Volán, és az Alba Volán utódvállalata, a Közép-nyugatmagyarországi Közlekedési Központ (KNYKK). A havonta 7,3 millió utast szállító társaság hatékony működtetést vár az SAP vállalatirányítási rendszerétől. Az iparágspecifikus megoldás bevezetése 78 millió forintba került, amelyet központosított közbeszerzés keretében valósítottak meg.

A két Volán közlekedési központba való beolvadása új informatikai koncepció létrehozását tette szükségessé. Ennek köszönhetően pontos, egységes képet kap működése minden mozzanatáról az ezer fő felett foglalkoztató társaság. A vállalatirányítási rendszerrel emellett lehetővé válik például az ötszáznál is több autóbusz karbantartásának jobb megtervezése, adminisztrációja, a számlák egységes kezelése, utalása, a kapacitáskihasználtság mérésének támogatása. A több ezer partnerrel dolgozó társaságnál gyorsabbá, ellenőrzöttebbé válik a számlafeldolgozás is, illetve napi szinten követhető lesz a bevételek, kiadások alakulása. A fejlett analitikai funkciókkal egyúttal könnyebb lesz a különféle beszámolók elkészítése, a vállalati stratégia támogatása.

A számos terület (pl. eszközgazdálkodás, logisztika, pénzügy) mellett a személyügyi rendszert, bérszámfejtést is az SAP üzleti szoftvere adja. A komplex megoldást hat hónap alatt vezették be a Fornax SI Nagyvállalati Megoldások Kft. és a T-Systems alkotta konzorcium szakemberei.


Az SAP-ról

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 700 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.


Copyright © 2015 – SAP AG.


Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: