MARK Zrt. – Integrált rendszer bevezetése a hatékony gazdálkodásért

BudapestEgységes, integrált informatikai üzleti rendszert vezet be a MARK Magyar Reorganizációs és Eszközkezelő Zrt., ebben az SAP Hungary Kft. megoldásszállítóként és tanácsadó partnerként a hazai és nemzetközi legjobb gyakorlatok alkalmazásával segíti a társaságot – jelentették be a felek.

Az SAP banki iparági megoldása lefedi a MARK Zrt. valamennyi működési folyamatát. Az alkalmazás különlegessége a követelés- és ingatlankezelési komponensek teljes körű integrációja, amellyel a tervezetten 300 milliárd forint értékű eszközállományt fogja átláthatóan és eredményesen menedzselni a MARK.

A hagyományos banki rendszerektől eltérően a front-end szerepét egy “ügykezelő” megoldás tölti be, amely az átvett eszközök gazdaságos hasznosításáért felelős portfóliómenedzserek számára egységes felületet biztosít az eszközökhöz kapcsolódó valamennyi információ elérésére és a folyamat elindítására. Az egységes informatikai megoldás emellett támogatni fogja a portfólió- és eszközszintű, valamint a vállalati üzleti tervezést, a back-office adminisztrációs feladatokat, és tartalmaz egy teljes vezetői információs rendszert is. Az integrált eszköztár használatával bármilyen kimutatás azonnal elkészíthető, így a MARK menedzsmentje mindig aktuális, és pontos képpel rendelkezhet tevékenysége minden elemi mozzanatáról. Mindezt az SAP új generációs memóriaalapú technológiája, az SAP HANA támogatja, amely lehetővé teszi az egyszerűsített, és valós idejű adatfeldolgozást a társaság számára.

– A magyarországi nem teljesítő projekthitelek és a hozzájuk tartozó ingatlanok aktuális piaci helyzete kapcsán új tőkepiaci szegmens van születőben – jelentette ki Kandrács Csaba, a MARK Zrt. vezérigazgatója. Az elmúlt év végén alakult társaság felépítésekor kiemelt feladat volt a hatékony belső infrastruktúra és korszerű informatikai háttér megteremtése, és ez az SAP közreműködésével rekordidő alatt sikerült. A MARK feladata, hogy a nem teljesítő projekthitelek felvásárlásával csökkenjenek a hazai pénzügyi rendszerben rejlő kockázatok, nőjön a kereskedelmi bankok hitelezési képessége és hajlandósága, hogy a bankrendszer a jelenleginél eredményesebben járuljon hozzá Magyarország fenntartható gazdasági növekedéséhez – mondta Kandrács Csaba, a MARK Zrt. vezérigazgatója.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy “a magyar közszférában is megfigyelhető a nemzetközi legjobb gyakorlatok terjedése, melyhez hazai hozzáadott érték is társul. Ennek egyik legjobb példája a nemzetgazdaságilag kiemelt szerepet betöltő MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt., ahol a nemzetközi megoldásokra épülő hazai modell felhasználása lehetővé tette a rendszer rendkívül rövid idő (4 hónap) alatt történő sikeres bevezetését. Ez a legmodernebb technológia és módszertanok felhasználása mellett a projektben résztvevő kiváló szakemberek munkájának köszönhető.”

A bevezetést az SAP Hungary Kft. szakértői hajtották végre, a MARK Zrt. belső munkatársainak magas szakmai színvonalú támogatása mellett. Az éles rendszerben a felhasználók július elején kezdték meg a munkát.

Világszerte több mint 4000 pénzintézet használja az SAP megoldásait, olyanok, mint pl. az angol jegybank (Bank of England), a német jegybank (Deutsche Bundesbank), az Európai Központi Bank (European Central Bank), Magyarországon többek közt az FHB és OTP Bankcsoportok, illetve a Magyar Nemzeti Bank is.

A MARK Zrt-től:

A Magyar Nemzeti Bank 2014 novemberében azért hozta létre a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt-t, hogy csökkentse a hazai pénzügyi rendszerben rejlő kockázatokat, a banki portfoliók tisztítása révén ösztönözze a hitelezési akaratot és képességet annak érdekében, hogy a bankrendszer a jelenleginél eredményesebben járuljon hozzá Magyarország fenntartható gazdasági növekedéséhez. A MARK küldetése, hogy az elmúlt években a gazdasági válság és a válság előtti nem felelős finanszírozási gyakorlat nyomán kialakult helyzetet mintaszerűen megoldja. Feladata, hogy a pénzügyi stabilitást veszélyeztető nagy összegű nem teljesítő ingatlanhitelek zöme piaci körülmények között kikerüljön a hazai bankportfóliókból és a hitelfedezetek elfogadható eredményességgel hasznosuljanak.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 291 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 630 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Copyright 2015 – SAP SE

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.