SAP: harmadik negyedéves gyorsjelentés

Október 21, 2015 által SAP News 0

WALLDORF, NémetországTöbb mint megduplázott felhőértékesítésről számolt be az SAP a legutóbbi gyorsjelentésében. A 600 millió eurót kitevő cloud bevételek (116%-os emelkedés) már meghaladják a teljes árbevétel több mint 10%-át. A teljes bevétel 17%-al bővült 4,9 milliárd euróra, a tavalyi év harmadik negyedévéhez képest. A növekedésben a felhő mellett jelentős szerepe volt a HANA- technológiának és az üzleti hálózat (pl. Concur) megoldásoknak is. Az összes régió növelni tudta értékesítését, Amerikában például harmadával bővült az árbevétel.

A szoftvergyártó megerősítette az év egészére vonatkozó tervét, melyben 1,95-2,05 milliárd euró között várja a felhő üzletág teljesítményét, és 5,6-5,9 milliárd euró működési nyereséget prognosztizál.

Főbb pénzügyi mutatók – 2015. harmadik negyedév

Nem IFRS szabvány szerint
Millió euró árbevétel 2015. harmadik negyedév 2014. harmadik negyedév %-os változás
Cloud bevétel 600 278 116
Cloud és szoftverbevételek 4124 3463 19
Összbevétel 4987 4256 17
Üzemi eredmény 1616 1355 19
Adózás utáni eredmény 1173 1010 16
Teljes munkavállalói létszám 75643 68835 10

Az adatok nem auditáltak.

A részletes információk itt érhetőek el.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 296 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 630 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.huoldalon.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: