Az SAP megoldásaival könnyíti meg ügyfelei életét a DMRV Zrt.

Február 25, 2016 által SAP News 0

BudapestA Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV Zrt.) új, web- és mobil alapú ügyfélszolgálati alkalmazást vezet be a még hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében. A társaság a hazai víziközmű-szolgáltatók közül elsőként alkalmazta az SAP HANA adatbázis-technológiát, amely jelentősen meggyorsítja a vállalati döntéshozatalt a hatékonyabb üzleti analitikának köszönhetően.

A DMRV Zrt. 2013-ban vezette be az SAP integrált vállalatirányítási rendszerét (ERP), amelyre a megváltozott szabályozói környezet és a belső, szervezeti átalakítás érdekében volt szükség. Az üzleti informatikai szoftverek nyújtotta előnyöket kihasználva a vállalat később HANA adatbázis platformon alapuló adattárházat is üzembe helyezett a hatékonyabb döntéshozatal érdekében.

Az SAP megoldásai a DMRV Zrt. számára egyszerűsített vállalatirányítási folyamatokat és hatékony stratégiai tervezést biztosítanak, és olyan előnyökkel járnak, mint például a nagytömegű adatmennyiség feldolgozása, megjelenítése, legyen szó akár a tűzcsapok műszaki adatairól, karbantartásának összegéről, vagy a településenkénti költségek pontos nyomonkövetéséről. A rendszer használatával felgyorsultak az adminisztratív folyamatok is, például a korábban három nap alatt lefutó számlázási művelet pár órásra rövidült le.

Az eddigi SAP rendszerbevezetések sikereire alapozva a DMRV Zrt. az ügyfelek magasabb színvonalon történő kiszolgálása érdekében az SAP web- és mobil ügyfélszolgálati hozzáférést biztosító alkalmazásának beszerzéséről döntött. A bevezetés fontos eredménye lehet a személyes és a telefonos ügyfélszolgálat leterheltségének csökkentése mellett olyan új szolgáltatások biztosítása, mint pl. az ún. “push” üzenetek továbbítása a felhasználók informálása céljából. Ez különösen hasznos egy esetleges meghibásodás, csőtörés vagy vízkorlátozás elrendelése esetén.

“Bízunk a modul népszerűségében, hiszen használatával olyan ügyféligényeket is kielégíthetünk, amelyekre korábban nem volt lehetőség, mint például a számlák, befizetések mobileszközökön történő megtekintése, grafikus megjelenítése, vagy akár a számlák .pdf formátumban történő letöltése” – közölte a DMRV Zrt.

Az új platform kínálta lehetőségek, a gyorsabb és egyszerűbb ügyfélszolgálati hozzáférés előnyei várhatóan már 2016 első negyedévében elérhetővé válik a felhasználók számára.

Magyarországon a közműszolgáltatók döntő hányada, így az ország harmadik legnagyobb regionális vízmű vállalata, az évente 21 millió köbméter ívóvizet szolgáltató DMRV Zrt. is az SAP technológiáját használja.

A DMRV Zrt.-ről
A DMRV Zrt. Pest, Nógrád és Komárom-Esztergom megye 122 településén nagyságrendileg 600.000 főt meghaladó lakos egészséges, tiszta ivóvízzel történő vízellátást biztosítja, 95 db település szennyvízelvezetéséről és -tisztításáról gondoskodik. Társaságunk a víziközmű szolgáltatói szektorban élen járva, a felhasználói elégedettség és a szolgáltatási színvonal folyamatos növelése érdekében elkötelezett minden olyan fejlesztés bevezetése mellett, mely a Felhasználók kényelmét, a gyors és hatékony ügyintézést teszi lehetővé.
Bővebb információ a www.dmrvzrt.hu oldalon található.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 296 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ról
Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 700 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Tags: