Magyar ötlet hozhatja össze a hobbi focistákat világszerte

Május 23, 2016 által SAP News 0

Budapest, MagyarországBudapest adott otthont a nemzetközi KickApp Cup kezdeményezés közép-európai állomásának, amely során az Oltalom Sportegyesület pártfogoltjai és az SAP szoftvercég önkéntesei közösen fejlesztettek mobilalkalmazásokat. A három napos rendezvényen a hátrányos helyzetű fiatalok továbbá megismerkedhettek az információs technológia világával.

A KickApp Cup eseménnyel az Oltalom Sportegyesület és az SAP célja, hogy a labdarúgás közösségteremtő, csapatépítő jellegén és a szoftverfejlesztésben rejlő lehetőségeken keresztül segítse a társadalom perifériájára szorult embereket. A rendezvény egyedülállóan ötvözi az információs technológia és a sport nyújtotta előnyöket és csapatmunkára ösztönzi a résztvevőket, akik megtapasztalják az alkotás, az értékteremtés élményét.

A KickApp Cup résztvevői. Fotó: Varga Imre

A fiatalok az SAP munkatársaival közös focimeccsen, csoportos foglalkozásokon, ötleteléseken és készségfejlesztő előadásokon vehettek részt. Oláh Gergő, énekes egy musical próbája közben szakított időt, hogy saját példáján keresztül előadásával motiválja és bátorítsa a jelenlévőket.

A nyertes ötlet
Az eseménysorozat záró napján az elkészült okostelefon alkalmazásokat az Oltalom Sportegyesület és az SAP képviselői zsűrizték, akik végül a bemutatott öt applikáció közül a GoalR meccsszervező program készítőinek ítélték oda az első díjat. Ez az alkalmazás az SAP HANA felhő platformjára építve lehetővé teszi, hogy a hobbi sportolók okostelefonon keresztül szervezzenek mérkőzéseket, edzéseket és kupákat. A játékosok értékelhetik egymás teljesítményét, sportszerűségét, és egy algoritmus ezek alapján hasonló képességű csapatokat állít össze, hogy a küzdelem kiegyenlített legyen.

A fejlesztőcsapat nyereménye, hogy júniusban ellátogathat a németországi Walldorfba, a szoftvercég központjába, majd utána Lyonba, hogy a programsorozat egyes állomásainak brazil, indiai, izraeli és amerikai győzteseivel találkozhasson. A nyertes alkalmazást az SAP később elérhetővé teszi, így azt bárki letöltheti okostelefonjára.

Zajkó Roland az Oltalom Sportegyesület nevében elmondta: “A KickApp Cup során a korábban hajléktalan vagy drogproblémákkal küzdő fiatalok is megtapasztalhatták a munka és a sport közösségformáló erejét, amely segítheti társadalmi integrációjukat.”

“Reméljük, e programmal több fiatal számára sikerült vonzóbbá tenni az informatikában rejlő lehetőségeket, akár a későbbi karrierválasztás szempontjából is”- húzta alá Markus Hilken, az SAP fejlesztőközpontjának vezetője.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai közel 300 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP-ról
Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 800 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Copyright 2016 – SAP SE.

Tags: