Tovább turbózza sportanalitikai megoldását a német válogatott

Walldorf, NémetországA csütörtökön Lengyelország ellen játszó német válogatott felkészülését az SAP német szoftvergyártó új technológiái is segítik. A sportanalitikai megoldásokkal az edzők és a szakmai stáb már nem csak a csapat edzéseit, az egyéni játékosok teljesítményét, hanem az ellenfél támadó és védekező játékát, valamint a tizenegyeseket is kielemezhetik.

Az SAP a német labdarúgó válogatottal 2013 óta működik együtt, hogy egyedi, interaktív adatelemzést biztosítson a csapat számára. A közös munka egyik gyümölcse a németek 2014-es világbajnoki győzelme. A csapat a 2016-os labdarúgó- Európa-bajnokságra is a szoftvergyártó támogatásával készült fel, amelyhez a korábban alkalmazott SAP Sports One megoldást új funkciókkal bővítették. Ennek keretein belül két új, az SAP HANA felhő platformon alapuló fejlesztést is alkalmaznak a kontinensviadal alatt, hogy a csapat naprakész információval rendelkezzen a másik fél játékosairól.

Az SAP Challenger Insights megoldással a német válogatott hatékonyabban készülhet fel az ellenfél támadó és védekező stratégiájából az adatelemzésen alapuló eljárásnak köszönhetően. Az edzők kielemezhetik az ellenfél taktikai jellemzőit és eszerint tervezhetik meg a mérkőzést. Az adatok a játékosok számára is elérhetővé válnak, akik a meccset megelőzően az öltözőben okoseszközeiken (például iPad-en) tájékozódhatnak az ellenfél várható taktikájáról. Ez a félidőben is hasznos lehet, hiszen a csapat így a második játékrészre jobban megismerheti az ellenfél mozgását és a korábbi visszajátszásokat is megtekintheti.

A másik új funkció a kapusok és kapusedzők számára szolgáltat adatokat, elemzéseket a tornán résztvevő csapatok büntetőrúgással kapcsolatos tendenciáiról, ismérveiről. A csapat rákereshet azokra a játékosokra, akik – ha arra kerül a sor – valószínűsíthetően a tizenegyeseket rúgják majd, megismerheti azokat a területeket, ahova leginkább lövik a labdát.

A német nemzeti tizenegy menedzsere, Oliver Bierhoff úgy fogalmazott: “Az SAP szakmai támogatásának köszönhetően olyan taktikai tervet állítottunk össze, amely a kezünkbe adja a valós idejű információk erejét, így előnyre tudunk szert tenni.”

Hogy a technológia ismét sikerre tudja-e vinni a német fociválogatottat, kiderül a következő meccseken.

Bemutatkozik a Challenger Insight alkalmazás:
https://www.sap-tv.com/video/37950/know-your-challenger

AZ SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai közel 300 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt!

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 800 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Copyright 2016 – SAP SE.