Éves jelentés: lendületes növekedésben az SAP-s felhő

Az SAP további erőteljes bővülésre számít 2018-ban
Újabb felvásárlást jelentett be a szoftvergyártó

Walldorf, Németország– Az SAP szoftvergyártó közzétette a 2017. december 31-én zárult egész évre vonatkozó gyorsjelentését.

„Gyors növekedést ígértünk a felhőszolgáltatások terén, és ezt teljesítettük is”-mondta az SAP vezérigazgatója a 2017-es eredményekről. Bill McDermott hozzátette: „Az S/4HANA értékesítése rekordot döntött, amely jelentősen növelte a teljes felhő-üzletág eredményeit is. Az SAP ügyfelei körében egyre nő az igény, hogy az SAP Leonardo megoldásaival tegyék intelligenssé cégüket.”

 

Főbb pénzügyi mutatók- 2017. teljes év

Milliárd euró bevétel 2017-ben: %-os változás
2016-hoz képest
Felhőszolgáltatások bevételei 3,769 26%
Összbevétel 23,461 6%
Üzemi eredmény 4,877 -5%
Felhő-és szoftvereladás 19,549 6%

IFRS, nem auditált adatok.

A vállalatirányítási rendszerek új generációját jelentő S/4 HANA megoldást már több 7900 szervezet választotta, mely éves alapon 46%-os növekedést jelent.
A felhő üzletág 26%-os növekedés mellett 3,7 milliárd euró bevételt termelt.
Teljes árbevétel soron 23, 46 milliárd eurót ért el a szoftvergyártó, mely 6%-os bővülésnek felel meg a tavalyi évhez képest.
Az előre tervezhető bevételek aránya (azaz a felhő és támogatási bevételek) elérte a 63%-ot.
Az egy részvényre jutó nyereség 10%-al emelkedett, 3, 36 euróra.

 

Üzleti kilátások

Az SAP 2018-ban azt várja, hogy
• a teljes árbevétel 5-7%-al nő, 24,6-25,1 milliárd euró közé;
• a működési eredmény 8-11%-al emelkedik, 7,3- 7,5 milliárd eurós sáv közé;
• a felhős termékek értékesítése 27-33%-al bővül, azaz 4,8-5 milliárd euróra emelkedik.

Az SAP ezen túlmenően megerősíti várakozásait 2020-ra. Ekkora a szoftvergyártó tervei szerint a teljes árbevétel 29-29 milliárd eurót tesz ki, a felhős üzletág 8-8,5 milliárd eurót teljesít, a működési eredmény pedig 8,5-9 milliárd euróra fog rúgni. Az előre tervezhető bevételek ekkora 70-75%-ot fognak kitenni.
Az éves gyorsjelentés további részletei: https://news.sap.com/sap-announces-preliminary-fourth-quarter-and-full-year-2017-results/

 

Új felvásárlás indul

Az SAP egyúttal bejelentette, hogy megállapodást írt alá a CRM (ügyélkapcsolat menedzsment) megoldások egyik alterületét jelentő, ún. Q2C (quote to cash)-eszközök vezető szállítója, a felhőalapú megoldásokat fejlesztő amerikai Callidus Software Inc. felvásárlásáról. A Callidus megoldásait a Hybris portfóliójába emeli be az SAP. A felvásárlás 2,4 milliárd dollár értékű, és várhatóan 2018 második negyedévében zárul le.

 

Az éves jelentés főbb számai:

 

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai mintegy 378 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

 

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 1000 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, amelyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

 

Copyright © 2018 – SAP SE