Új kompetenciákkal és üzletággal bővül az SAP Labs Hungary

Az SAP ökosztisztémában és a régióban is kiemelt szerepet betöltő budapesti fejlesztőközpont új üzletágat indít, melyhez első fázisban 20 magasan képzett informatikai szakembert keres. Ezzel a céges utazások szervezésére és költségelszámolásokra szakosodott SAP Concur is felkerül a szervezet termékpalettájára.

Idén lesz 15 éves az SAP magyarországi fejlesztőközpontja, az informatikai szolgáltatások fejlesztésére és kivitelezésére szakosodott SAP Labs Hungary.

“2005-ben 50 fejlesztővel indultunk, ma már közel 1000 főt foglalkoztatunk ezen a részlegünkön. A magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként és nagy munkáltatójaként egy innovatív szektorban teremtünk hozzáadott értéket” – mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója. “Folyamatosan versenyban vagyunk a régióban, hogy új funkciók, feladatok érkezzenek hozzánk, nagy örömünkre szolgál, hogy most el is nyertünk egy ilyen lehetőséget.”

A 71%-ban Y generációs tehetségeket foglalkoztató és kollégái között 34 különböző nemzetiséget felvonultató, közel 1000 fős multikulturális budapesti fejlesztőközpont globális léptékben is kiemelt lokáció az SAP hálózatában. Munkatársai főként nem a hazai piacra, hanem európai, közel-keleti és afrikai ügyfeleknek dolgoznak, szinte a teljes termék- és szolgáltatás életciklust lefedve: a szoftvertervezéstől a fejlesztésen át a hibrid környezetet lefedő támogatásig és karbantartásig teljes körű szolgáltatást nyújtanak különböző SAP-s üzletágakhoz és termékekhez kötődve.

Az SAP öt évvel ezelőtt felvásárolta a Concur Technologiest, mely a vállalati költségelszámolások és -nyilvántartások egy speciális területén, a céges utazások lebonyolításánál biztosít kényelmes, áttekinthető, költséghatékony működést. A társaság szolgáltatásai jól kiegészítik az SAP felhőalapú üzleti szolgáltatási palettáját.

2019-ben született döntés arról, hogy az SAP Labs Hungary az SAP Concur részére építsen ki terméktámogatási és fejlesztői csapatokat, tanácsadói munkával segítve az ügyfeleknél az implementációt, az igényekre szabott megoldás leszállítását, mind az utazási, mind a költségelszámolási területeken.

„A létszámbeli bővülés mellett különösen elégedettek vagyunk amiatt, hogy újabb fontos kompetencia fejlesztésében való közreműködésre kaptunk bizalmat az SAP Concur Global Services csapat kialakításával” – mondta Magyar-Zimmerman Nicholas, a fejlesztési részleg vezetője, aki elmondta, jelenleg 20 fővel indul, de a továbbiakban várhatóan tovább bővül majd a csapat, a kiválasztás jelenleg is nagy erőkkel zajlik.

Az SAP Concur az egyik legjobb példa arra, hogy a vállalatok működésének minden egyes részterületén kézzelfogható érték termelhető az ügyfeleknek azzal, ha szervezettséget, áttekinthetőséget viszünk be a rendszerbe, kiaknázzuk a költségelőnyöket és a mérethatékonyságot.” – tette hozzá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, aki kiemelte, az üzleti megoldás egyre sikeresebb világszerte a vállalatok körében. A Concur napi szinten több mint 1 millió mobilos bejelentkezést kezel, 158 ezer üzleti út foglalása történik az applikáción keresztül, a felhasználók 580 ezer költségszámlát töltenek fel mobilról és 24 óra leforgása alatt mintegy 410 ezer számlás tranzakciót dolgoz fel a rendszer.

További információ
Halpert Zsuzsa

Kommunikációs vezető
SAP Hungary, South-East Europe
zsuzsa.halpert@sap.com
+36 30 292 0109

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 350 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.
Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 900 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.
Copyright © 2017 – SAP AG.