>

Tovább bővíti SAP SuccessFactors HR rendszerét a Szerencsejáték Zrt.

Budapest, 2021. július 26. – Az SAP SuccessFactors, kifejezetten munkaügyi menedzsmentre fejlesztett, felhőalapú rendszerének öt modulját vezette be 2019-ben az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. A társaság ennek segítségével integráltan kezelheti a közel 1800 munkavállalóját, valamint a dolgozók számára is érthetőbbé, könnyebben használhatóvá váltak a HR-folyamatok és adatok. 2021-ben újabb elemekkel bővül a nemzeti lottótársaság HR rendszere.

A Szerencsejáték Zrt. 30 évvel ezelőtt mindössze néhány játékkal indult, melyek közül a totó és a lottó a mai napig a legismertebbek. A társaság földi és immáron online elérhető termékpalettája azonban az utóbbi években jelentősen bővült. Ennek megfelelően a munkavállalói létszám is emelkedett. A jelenleg csaknem 1800 embert foglalkoztató nemzeti lottótársaság az ország 20 legnagyobb árbevételű vállalata közé tartozik, és nagyon fontos számára, hogy a munkavállalói állományt megfelelő informatikai eszközökkel kezelje.

A menedzsment, ezeket az elvárásokat biztosító megoldásként 2019-ben, rekordidő alatt (8 hónap) bevezette az SAP SuccessFactors felhőalapú megoldás öt modulját, amely integrált humán rendszerként végigköveti a munkavállaló teljes életciklusát. Ez alkalmas arra is, hogy a dolgozók a saját adataikat az önkiszolgáló felületen megnézhessék, kezdeményezzék azok módosítását, vagy akár online képzéseket végezhessenek el. Mindez a XXI. században elengedhetetlen egy dinamikusan fejlődő nagyvállalat esetében.

“A rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Természetesen korábban is voltak bizonyos feladatokra egyéb számítógépes informatikai rendszereink, de most az SAP segítségével sikerült mindezt egy rendszerbe integrálnunk. Sok időt spórolunk meg például azzal, hogy csak egyetlen helyre kell rögzíteni bizonyos adatokat. Jobbá vált a lekérdezhetőség, a riportálhatóság, sokkal gyorsabban lehet hozzájutni az adatokhoz” – összegzi az eredményeket Cseh Miklós. A Szerencsejáték Zrt. HR igazgatója hozzátette: “büszkék vagyunk a munkatársainkra, és pontosan az ilyen rendszerek bevezetésével tudjuk elérni, hogy munkavállalóink is egy modern, korszerű vállalatnak tekintsék a céget. Ez a lépés is hozzá járulhatott ahhoz, hogy tavaly ismét elnyertük „A legjobb munkahely díját” a Kincentric felmérésén.”

A vállalat azonban nem állt meg itt. Jelenleg azon dolgozik, hogy a már meglévő SAP SuccessFactors-modulokat kiegészítve bevezesse a bérszámfejtést és az időgazdálkodást támogató SAP-modulokat is, valamint ezzel egyidejűleg lehetőséget adjon munkatársainak arra, hogy a cafeteriájukról egy önkiszolgáló felületen nyilatkozzanak – és mindezt tegyék integráltan, az SAP rendszereivel.

„Általánosságban az a visszajelzés a Szerencsejáték Zrt. munkatársai részéről, hogy ezzel a szoftverbevezetéssel számukra is érthetőbbek és áttekinthetőbbek lettek a HR-folyamatok. A munkavállalói élmény fontos eleme egy modern munkáltatói imázsnak. Az SAP SuccessFactors-t azzal a meggyőződéssel ajánljuk a Szerencsejáték Zrt-hez hasonló társaságoknak, hogy a szoftverünk képes a legváltozatosabb foglalkoztatotti kört is személyre szabottan kiszolgálni, a HR-ért felelős munkatársaknak a feladataik ellátásához adott maximális támogatással” – mondja Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

****************

További információ:

Halpert Zsuzsa / Kommunikációs vezető
SAP Hungary, South-East Europe
zsuzsa.halpert@sap.com
+36 30 292 0109

AZ SAP-ról:
Az SAP stratégiájának alapja, hogy segítse a vállalkozásokat az intelligens vállalattá történő átalakulásban. A vállalati alkalmazásszoftverek piacvezetőjeként az SAP mérettől és iparágtól függetlenül minden vállalatot támogat abban, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa: a világ tranzakciós bevételeinek 77 százaléka érint valamilyen SAP-rendszert. Gépi tanulást, tárgyak internetét (IoT) és fejlett elemző technológiákat alkalmazó megoldásainkkal segítjük az ügyfelek üzleti vállalkozásait intelligens vállalatokká transzformálni. Az SAP az emberek és a szervezetek számára átláthatóvá teszi az üzleti folyamatokat, és elősegíti azokat az együttműködéseket, amelyek versenyelőnyt hozhatnak a vállalatoknak a piacon. Leegyszerűsítjük a technológiát a vállalatok számára, hogy szoftvereinket a kívánt módon, zavartalanul használhassák. Teljeskörű megoldásokat kínáló alkalmazás- és szolgáltatáscsomagunk lehetővé teszi, hogy világszerte 25 iparágban kereskedelmi és állami szektorban működő ügyfeleink nyereségesen működjenek, folyamatosan alkalmazkodjanak a kihívásokhoz és változást érjenek el. Az ügyfelek, partnerek, alkalmazottak és úttörő szakértők globális hálózatával az SAP hozzájárul egy jobban működő világhoz és az emberek életminőségének javulásához. További információ a www.sap.com oldalon található.
Az SAP Hungary Kft-ről:
Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálható a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ideértve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett innovatív és komplex globális termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát is végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 900 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.
Copyright © 2017 – SAP AG.