>

SAP ontsluit waarde van POS-gegevens met nieuwe oplossing voor detailhandelaren

Point Of Sales-gegevens van kassa tot applicatie integreren met SAP Retail Solution zorgt voor snellere strategische beslissingen en meer rendement

s-HertogenboschSAP introduceert SAP Retail POS Data Management. Een nieuwe oplossing waarmee Point-Of-Sale-gegevens (POS-gegevens) sneller en efficiënter worden verwerkt en geanalyseerd, zodat beslissingen meer dan voorheen, op basis van strategische doelstellingen en werkelijke feiten kunnen worden genomen. Dankzij deze nieuwe oplossing, die als stand-alone wordt aangeboden maar wel rechtstreeks met bedrijfsgegevens en andere bedrijfssystemen kan worden geïntegreerd, hoeven POS-gegevens niet meer in een goederenbeheersysteem te worden verwerkt en krijgen detailhandelaren snel inzicht in de belangrijkste factoren die op de prestaties van hun onderneming van invloed zijn. SAP deed deze aankondiging op de Retail Systems Conference and Exposition, die van 9 tot 12 juni in Chicago plaatsvindt.

Maximale verkoop met een minimale voorraad is alleen mogelijk als binnen enkele dagen of zelfs uren kan worden gereageerd op het gedrag van de consument en de vraag naar gemak, keuzemogelijkheden en kwaliteit. SAP Retail POS Data Management draagt op alle niveaus bij aan een verbetering van het beslissingsproces, door detailhandelaren op een eenvoudige manier toegang te geven tot actuele, accurate en betrouwbare POS-informatie over evenementen en campagnes, prijzen en marges, rendementsoorzaken en andere essentiële parameters. De webinterface van de oplossing voorziet in standaardrapporten die met een muisklik kunnen worden geopend, zodat managers van het bedrijf inkomende verkoopgegevens snel en gemakkelijk kunnen bekijken, onderzoeken en analyseren. Met SAP Retail POS Data Management beschikken detailhandelaren over de analytische ondersteuning en kennis die ze nodig hebben om doelmatiger strategische en operationele beslissingen te kunnen nemen voor de lange termijn en om te profiteren van nieuwe kansen.
SAP Retail POS Data Management kan door detailhandelaren in een stand-aloneversie op één enkele computer worden gebruikt. De toepassing kan niet alleen naadloos aan andere SAP-applicaties worden gekoppeld, maar via flexibele interfaces ook aan applicaties van derden. Standaardsjablonen maken een eenvoudige en snelle implementatie mogelijk, met alle positieve gevolgen voor de rendementsontwikkeling van dien. De oplossing omvat kant-en-klare POS-verwerkings- en analysefuncties die op verschillende rollen zijn afgestemd (van de bedrijfsleider tot de voorraadplanner) en voorziet de gebruiker van een geïntegreerde verkoopcontrolefunctionaliteit waarmee de volledigheid en nauwkeurigheid van alle gegevens kan worden geverifieerd.

“Dankzij de SAP-oplossing gaan onze POS-gegevens nu rechtstreeks van onze warenhuizen naar ons bedrijfsgegevenssysteem en het hart van onze onderneming”, aldus Albert Balvers, lid van de Raad van Bestuur van Vroom & Dreesmann. “Vroom en Dreesmann gebruikt de oplossing om de doelmatigheid van de verschillende logistieke processen te vergroten. Het is nu veel eenvoudiger om grote hoeveelheden gegevens van onze warenhuizen te verwerken en te delen met beleidsmakers in de hele organisatie, die deze informatie omzetten in actie, zodat actie weer tot resultaat kan leiden. SAP Retail POS Data Management maakt een grote stap in de richting van real-time detailhandel en een beter begrip van het gedrag van de consument mogelijk.”

SAP POS Data management kan worden gekoppeld aan een reeks vervolgprocessen, zoals voorraadbeheer, boekhouding, facturering en de verwerking van creditcardbetalingen. Er kunnen met de oplossing ook steekproeven worden genomen, zodat planners altijd helemaal op de hoogte zijn van de dagelijkse gang van zaken. Dankzij de sterk geïntegreerde functionaliteit wordt de druk op andere systemen (zoals het goederenbeheer) minder zwaar. Dergelijke systemen hoeven dan niet meer de hele nacht strategische bedrijfsgegevens te verwerken.
SAP Retail POS Data Management is direct overal ter wereld verkrijgbaar.