>

SAP brengt eerste RFID-oplossing voor SCM op de markt

´s-HertogenboschSAP brengt de eerste oplossing voor supply chain management op de markt die is gebaseerd op radio frequency identification (RFID). Hiermee helpt SAP bedrijven bij het beheren van het lezen en schrijven van data op en naar RFID-etiketten. Bedrijven kunnen RFID-applicaties met ERP- en SCM-functionaliteiten in hun bedrijfsprocessen integreren, waardoor zij zaken als het ver- en uitpakken, vervoer, levering en tracking & tracing in de hele toeleveringsketen kunnen beheren.

SAP voert al sinds 1998 onderzoek uit naar RFID en is de drijvende kracht in de ontwikkeling en standaardisering van RFID-technologie. Op basis van ervaring uit projecten met klanten, grootschalig onderzoek en nauwe samenwerking met RFID-ontwikkelaars, heeft SAP een technologie ontwikkeld die de rol van supply chain management in de retail- en consumentengoederenindustrie drastisch verandert. SAP is medeontwikkelaar van de industriestandaarden voor RFID die zijn gebaseerd op een set van richtlijnen die zijn opgesteld door EPC (Electronic Product Code) Global.

De SAP RFID-oplossing is gebouwd op de SAP Web Application Server (SAP Web AS), dat onderdeel is van het SAP NetWeaver technologieplatform. Hierdoor zijn een naadloze uitbreiding en integratie mogelijk met zowel SAP als niet-SAP IT-omgevingen.

Winnaar European Innovation Award
Sinds maart 2003 werkt SAP in het RFID Customer Council samen met meer dan zestig bedrijven uit de farmaceutische industrie, retailindustrie en consumentengoederenindustrie. Het Council helpt SAP met het definiëren en ontwikkelen van het RFID-totaalpakket, het identificeren van de eindgebruikers, het bepalen van technische prioriteiten en eisen en het volledig inzicht krijgen in RFID-bedrijfsprocessen.

Het meest prominente voorbeeld van de RFID- technologie van SAP is het METRO Group Future Store Initiative, waarvan SAP medeoprichter is. De Future Store is een Duitse supermarkt die de RFID-technologie toepast. SAP heeft voor zijn rol in het METRO Group Future Store Initiative de jaarlijkse European Innovation Award van de Wall Street Journal Europe ontvangen. SAP werd uit 130 bedrijven als winnaar gekozen in de categorie Business Application of IT Services.