>

SAP breidt mySAP CRM uit met real-time analyse

mySAP CRM maakt gebruik van nieuwe componenten voor business intelligence en enterprise portal in SAP NetWeaver 2004

´s-HertogenboschOp de CeBIT 2004 maakt SAP bekend mySAP CRM te hebben uitgebreid. Hierdoor kunnen gebruikers sneller analyses uitvoeren. Het vernieuwde mySAP CRM maakt gebruik van de nieuwe functies in SAP NetWeaver 2004 op het gebied van business intelligence en enterprise portal. De gebruiker kan beschikken over automatische software agents die op real-time basis inzicht geven in de dagelijkse gang van zaken op het gebied van marketing, sales, services, channel beheer en interactiecentra. Toepassing van een snelle zoekmachine maakt dat het segmenteren van klanten in een paar seconden is uit te voeren, terwijl dit voorheen al gauw een hele dag duurde.

Real-time analyse
De uitbreiding van mySAP CRM maakt analysemethodes beschikbaar voor iedereen in de organisatie. De gebruiker kan zelf via een intuïtieve interface software agents ontwerpen. Deze kunnen op de achtergrond meedraaien, data van verschillende bronnen analyseren en automatisch de resultaten terugvoeren in de database. Zo’n agent kan bijvoorbeeld de meest winstgevende klanten voor een speciaal product herkennen en dan automatisch de klantenfile aanpassen. De nieuwe zoekmachine maakt gebruik van de in-memory databasetechnologie van SAP NetWeaver die garant staat voor het snel inlezen en verwerken van klantgerelateerde data. De snelheid is nog op te voeren door toepassing van blade servers. Een hoge snelheid is met name belangrijk voor interactiecentra die werken met miljoenen gegevens van rekeninghouders. Zij kunnen nu nog tijdens de afhandeling van de interactie analyses uitvoeren en de resultaten inzien.

De uitbreiding op mySAP CRM komt in juni 2004 beschikbaar, de snelle zoekmachine in september 2004.