>

ASML kiest voor SAP om de efficiency van klantondersteuning te vergroten

´s-HertogenboschSAP heeft aangekondigd dat ASML, ‘s werelds grootste leverancier van lithografiesystemen voor de chipindustrie, heeft gekozen voor de nieuwe release van mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM 4.0) om de efficiency van klantondersteuning verder te vergroten. Met deze oplossing zijn ASML-engineers wereldwijd in staat de klantenservice te verbeteren door de bestaande procedures voor klantondersteuning te integreren met de algemene bedrijfsprocessen. “We hadden behoefte aan een oplossing waarmee we een hechtere samenwerking en betere integratie van bedrijfsprocessen in het hele bedrijf tot stand zouden kunnen brengen,” aldus Marc Yves Touitou, Chief Information Officer bij ASML. “Met mySAP CRM kunnen we alle onderdelen van ons klantondersteuningsproces op elkaar laten aansluiten, waardoor we onze klantverplichtingen sneller en eenvoudiger kunnen nakomen en beheren.”

Voor chipfabrikanten zijn de door ASML geleverde machines noodzakelijk voor de bedrijfsvoering, wat betekent dat elke vorm van uitval uitermate ongewenst is. Precieze installatie, preventief onderhoud en uitgebreide systeemcontrole zijn essentieel. ASML biedt hiervoor een uitgebreid klantondersteuningsprogramma. mySAP CRM bevat tevens een kennisdatabase die kan worden aangewend voor productverbetering. Een automatische gegevensanalyse brengt zaken aan het licht die belangrijk zijn voor de onderzoeks- en ontwikkelingsorganisatie van ASML en vormt de basis voor verbetering en herontwikkeling. Hierdoor kunnen de productontwikkelaars van ASML nog beter inspelen op de eisen van de klant. “ASML is een goed voorbeeld van de wijze waarop bedrijfsoplossingen van SAP een bedrijf kunnen helpen om strategische bedrijfsdoel-stellingen als uitstekende klantondersteuning kracht bij te zetten,” aldus Bart Hogendoorn, Managing Director van SAP Nederland. “De markt is enthousiast over mySAP CRM omdat het pakket precies levert waarnaar ondernemingen vandaag de dag op zoek zijn: een best-of-suite-oplossing die CRM herwaardeert als een essentieel onderdeel van de bedrijfsprocessen en waarmee meer uit de bestaande IT-investeringen kan worden gehaald.”