>

SAP zet zich op de kaart met oplossingen voor het MKB

´s-HertogenboschSAP heeft zich het afgelopen jaar nadrukkelijk op de kaart gezet in de softwaremarkt voor het MKB met de speciaal voor deze markt ontwikkelde oplossingen SAP Business One en mySAP All-in-One. SAP Business One is wereldwijd succesvol geïmplementeerd bij meer dan 2.700 bedrijven en in Nederland bij meer dan honderd bedrijven. Het aantal implementaties voor mySAP All-in-One bedraagt wereldwijd 4.700 en in Nederland meer dan 175. Dit succes is het gevolg van de strategische koers die SAP vorig jaar inzette op de markt voor het midden- en kleinbedrijf. Hiervoor zette SAP onder meer een gekwalificeerd resellernetwerk op voor SAP Business One en my SAP All-in-One.

SAP Business One
SAP Business One is de afgelopen maanden geïmplementeerd bij zeer uiteenlopende bedrijven. Van Aphrodite, een keten van parfumerieën en technische groothandel Boiten tot installatiebedrijf Aldes Euro Register. Bij Aldes Euro Register, een specialistisch bedrijf dat luchtverdeelapparatuur levert aan de bouwbranche, werden door SAP reseller Serac drie afzonderlijke softwarepakketten voor de boekhouding, de bestellingen en het voorraadbeheer, vervangen door SAP Business One. Het gehele logistieke proces van offerte, order, bestelling, goederenontvangst, levering en facturering is inmiddels geïntegreerd. Daarnaast worden alle financiële mutaties automatisch in het grootboek verwerkt, en is het voor Aldes Euro Register nu mogelijk om klantcontacten te registreren en actief te volgen.

SAP Business One biedt ondernemers snel en eenvoudig inzicht in alle belangrijke bedrijfs-processen, zoals financiële administratie, inkoop, voorraadbeheer, verkoop, relatiebeheer, service management en rapportage. De software is geschikt voor bedrijven tot vijftig werknemers, die minder complexe en minder branchespecifieke functionaliteiten van hun IT-oplossingen verlangen.

mySAP All-in-One
Speciaal voor de grotere MKB-bedrijven met branchespecifieke eisen ontwikkelde SAP de mySAP All-in-One oplossingen. Bij deze vooraf ingerichte, verticale oplossingen staan de bedrijfsprocessen per branche centraal. Hierdoor ontstaat één geïntegreerde oplossing voor de totale bedrijfsvoering die betaalbaar is en snel te implementeren. Op dit moment zijn er in totaal veertien mySAP All-in-one oplossingen voor de Nederlandse markt beschikbaar. Recent zijn er drie nieuwe op mySAP All-in-One gebaseerde oplossingen ontwikkeld en geïmplementeerd. Deze oplossingen zijn bestemd voor de zorgsector, de bouw- en installatiebranche en voor de partycateringbranche. Daarnaast zijn er my SAP All-in-One oplossingen voor de detailhandel, groothandel, discrete en procesindustrie, professionele dienstverleners en decentrale overheidsinstellingen, zoals provincies, waterschappen en gemeenten.

Nieuwe mySAP All-in-One oplossingen
Eén van de drie nieuwe mySAP All-in-One oplossingen is de door SAP Partner PHOBOS ontwikkelde CareView Zorgsuite voor zorginstellingen en verpleeghuizen. Een zorginformatie-systeem dat ondersteuning biedt aan cliëntserviceprocessen (CRM), zorgprocessen (cliëntregistratie, zorgplan, productieregistratie), financiële administratie, logistieke processen, personeels-administratie en managementinformatie. De oplossing is onlangs geïmplementeerd bij Stichting Zorgwijzer, een zorgstelling in het Westland met vier vestigingen en meer dan 300 medewerkers.

SAP partner ICTopus b.v.
Speciaal voor de partycateringbranche werd de oplossing mySAP All-in-One Partycatering ontwikkeld door partner ICTopus b.v. Met deze oplossing krijgen middelgrote partycatering-bedrijven de beschikking over een geïntegreerde totaaloplossing waarmee hun bedrijfs-processen, als inkoop, planning, productie, distributie en verkoop, volledig en eenduidig worden ondersteund. Eind februari werd my SAP All-in-One Partycatering geïmplementeerd bij Ria Joosten Catering uit het Limburgse Neer.

SAP partner Constructive Dimensions
SAP partner Constructive Dimensions ontwikkelde speciaal voor middelgrote en kleine bedrijven in de bouw- en installatiebranche Prefab-SAP. Prefab-SAP omvat het totale primaire bedrijfsproces en is afgestemd op de logistieke en financiële processen van projectmatig werkende ondernemingen. Prefab-SAP is door Constructive Dimensions geïmplementeerd bij LEK/HABO Groep b.v. in Ter Aar.

SMB-organisatie
Zowel SAP Business One als mySAP All-in-One worden in de markt gezet door gespecialiseerde SAP Resellers. Op dit moment zijn er veertien mySAP All-in-one Resellers en dertien SAP Business One Resellers. Om de positie van SAP Nederland in het MKB-segment verder te versterken, richtte het bedrijf vorig jaar een aparte SMB (Small & Medium Business)-organisatie op. Onlangs werd René Zwezerijn benoemd tot Director van de SMB-organisatie. “De MKB-markt is een markt die serieus moet worden benaderd. Daarom is voor een structurele aanpak gekozen door de samenwerking met gekwalificeerde resellers. Waar 2003 vooral in het teken stond van het opbouwen van het kanaal en de klantenkring en het genereren van naamsbekendheid, wordt 2004 vooral het jaar waarin geoogst gaat worden.” aldus René Zwezerijn.

SAP oplossingen voor het MKB
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen en zet zich in om bedrijfsprocessen voor ondernemingen, ongeacht omvang en branche, te stroomlijnen. Speciaal voor de MKB-markt zijn SAP Business One en mySAP All-in-One ontwikkeld. Bijna de helft van de software-installaties die SAP wereldwijd heeft geïmplementeerd, zijn in de MKB-markt te vinden. SAP Business One en mySAP All-in-One worden geleverd door een uitgebreid netwerk van professionele, gekwalificeerde partners en zijn aantrekkelijk geprijsd, snel te implementeren en eenvoudig in het gebruik. Meer informatie over SAP’s oplossingen voor het MKB is te vinden op www.sap.com/netherlands/solutions/smb/.