>

Toekenningen partnerships SAP

´s-HertogenboschSAP Nederland heeft tijdens de jaarlijkse VNSG|SAP Gebruikersdagen in Maastricht nieuwe internationale en nationale partnerships bekendgemaakt. Naast een aantal nieuwe Hosting, Vertical en Special Expertise Partners werd een overeenkomst gesloten met De Lage Landen als SAP’s Preferred Partner voor het SAP Finance Program in Europa.

De Lage Landen, internationale aanbieder van hoogwaardige activa financieringsproducten, is SAP’s Preferred Partner voor het SAP Finance Program in Nederland en Europa. Daarmee is De Lage Landen de organisatie die SAP bij voorkeur adviseert als klanten op zoek zijn naar een financieringsoplossing voor de aanschaf van bedrijfssoftware.

Vertical Expertise Partners
Ordina gaat verder invulling geven aan het Vertical Expertise Partnership voor de Ziekenhuismarkt. Uitgangspunt voor de samenwerking tussen Ordina, SAP en GSD, leverancier van ziekenhuissoftware, is de vraag naar de ontwikkeling van ziekenhuis specifieke oplossingen. De ziekenhuismarkt heeft onder meer behoefte aan oplossingen die inspelen op de problematiek van diagnose behandeling combinaties (DBC) en elektronische patiënten dossiers (EPD). Hiervoor wordt gezamenlijke technologie ontwikkeld die daar eenduidig op aansluit. De uitbreiding van het partnership met Ordina is gebaseerd op de ruime ervaring en het grote aantal referenties binnen de ziekenhuiswereld.”

Accenture is benoemd tot Vertical Expertise Partner voor Banking & Insurance. Deze lokale benoeming maakt deel uit van een wereldwijd partnership waarin gezamenlijke investeringen in productontwikkeling voor core banking en verzekeringen centraal staan. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van standaard programmatuur voor claimprocessen voor levensverzekeringen en schadebedrijven.

Inter Access kreeg de status van Vertical Expertise Partner voor Mill-producten. Doel van deze structurele samenwerking is een verbetering van de dienstverlening voor metaalgieterijen en de verpakkingsindustrie door het realiseren van snelle en betaalbare implementaties.

Special Expertise Partners
Het Special Expertise Partnership voor Supply Chain Management is onderverdeeld in Supply Chain Planning en Supply Chain Execution Partners. Cap Gemini, Perfect for People, TDS en The Vision Web, onderdeel van Ordina Business Solutions, zijn benoemd tot Supply Chain Execution Partners. Hiermee wordt de focus en de kwaliteit van deze partijen benadrukt op het gebied van Warehouse Management en Event Management. SAP geeft hiermee invulling aan de doelstelling om de positie significant te versterken ten aanzien van deze oplossingen in de Nederlandse markt.

Hosting Partners
IBM Nederland en Cap Gemini werden benoemd als Hosting Partner. Daarmee wordt de kwaliteit van de organisaties onderstreept voor de functionele en technische beheermogelijkheden van SAP omgevingen.

Andere toekenningen
Andere nieuwe toekenningen zijn er voor IBM als Vertical Expertise Partner voor Public en Accenture als Vertical Expertise Partner voor Mill. Een actueel partneroverzicht is te vinden op www.sap.com/netherlands/partners/.