>

SAP breidt NetWeaver uit met ‘adaptive computing’

New OrleansSAP biedt binnen SAP NetWeaver, het integratie- en applicatieplatform van SAP, nu ook de mogelijkheid van ‘adaptive computing’. Met deze uitbreiding kunnen gebruikers hun hardware-investeringen optimaal benutten, door efficiënter en flexibeler te werken. Bij de verdere ontwikkeling van ‘adaptive computing’ werkt SAP nauw samen met belangrijke hardwareleveranciers als Dell, Fujitsu en Fujitsu Siemens Computers, HP, IBM, Intel Corporation, Network Appliance, Sun Microsystems en T-Systems. De samenwerking moet ertoe leiden dat de hardware optimaal bijdraagt aan vergroting van performance van server en database.

De ‘adaptive computing’-mogelijkheid van SAP NetWeaver richt zich onder meer op ‘shared services’. Hierdoor kunnen SAP applicaties binnen enkele minuten aan hardware worden toegewezen. De gebruiker krijgt de beschikking over een centraal punt van waaruit de software wordt gecontroleerd en beheerd. Voor gebruikers betekent dit een maximale stroomlijning van de besturing van hun IT-omgeving.

Samenwerking
De eerdergenoemde hardwareleveranciers doen meer dan het ondersteunen van de ‘adaptive computing’-mogelijkheden van SAP NetWeaver. Zij werken ook met SAP samen als het gaat om de uitbreiding van de inzet van blade servers en virtuele servers, zodat gebruikers hun IT-infrastructuur kunnen vereenvoudigen, verschillende hardware beter op elkaar is af te stemmen en de operationele kosten zijn te beperken.

Om samenwerking en innovatie te focussen op de klantwaarde heeft SAP het Adaptive Computing Council opgericht. Dit Council heeft onlangs de Adaptive Computing Compliance Test beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen gekwalificeerde partners hun nieuwste en meest innovatieve technologieën tegen de ‘adaptive computing’-mogelijkheden van SAP NetWeaver aan houden. De ‘adaptive computing’-uitbreiding van SAP NetWeaver is vanaf juni 2004 beschikbaar. Meer hierover is te vinden op service.sap.com/adaptive.