>

Snel installatietool voor SAP NetWeaver

´s-HertogenboschSAP NetWeaver Rapid Installer vereenvoudigt en versnelt de implementatie en het beheer van het SAP NetWeaver Platform. Hiermee verlaagt het de total cost of ownership aanzienlijk. Met deze tool duurt de installatie van de front-endcomponenten van SAP NetWeaver nog slechts uren in plaats van dagen. Dit is te danken aan vooraf geconfigureerde integratiescenario’s voor bestaande systemen, vooraf gedefinieerde configuraties en kant-en-klare business scenario’s. SAP NetWeaver Rapid Installer verlicht zo de taken van de systeembeheerder en zorgt ervoor dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van SAP NetWeaver.

De tool biedt bijvoorbeeld vooraf geconfigureerde integratie met mySAP Customer Relationship. Dit zorgt ervoor dat de business intelligence- en portaalmogelijkheden van SAP NetWeaver optimaal worden ingezet voor verkooprapportage. SAP NetWeaver Rapid Installer haalt het beste uit bestaande IT-platforms, doordat het zowel kleine, als middelgrote en grote configuratiesettings ondersteunt. Zo is het SAP NetWeaver Platform met de Rapid Installer heel eenvoudig aan te passen aan het aantal portaalgebruikers en is nieuwe hardware eenvoudig toe te voegen. Het installatieproces is een ‘wizard’ die de gebruiker aan de hand neemt en door de installatie heen leidt, van het opzetten van het portaalplatform en het inrichten van de kennismanagement- en samenwerkingsmogelijkheden tot het opzetten van de Java-applicatieserver.

Geoptimaliseerde hardware van HP en Sun

SAP global partners HP en Sun bieden hardware aan die speciaal is geconfigureerd voor installatie met de SAP NetWeaver Rapid Installer. Zowel HP als Sun bieden één ‘loket’ voor technische ondersteuning van SAP NetWeaver Rapid Installer.

Op www.sap.com/netherlands/netweaver is meer informatie te vinden over SAP NetWeaver en over TCO- en ROI-studies naar dit applicatieplatform. Het SAP Developer Network (www.sdn.sap.com) biedt meer informatie over SAP NetWeaver Rapid Installer en een groot aantal SAP NetWeaver cases.