>

BDO certificeert SAP Business One

SAP software voor het MKB volledig afgestemd op Nederlandse wet- en regelgeving

´s-Hertogenbosch– BDO IT Auditors & Consultants heeft SAP Business One software gecertificeerd. Deze softwarecertificering houdt in dat SAP Business One volledig is afgestemd op de Nederlandse wet- en regelgeving en voldoet aan de kwaliteitseisen op het gebied van exclusiviteit, integriteit, controleerbaarheid en continuïteit. Het certificeringsrapport biedt bovendien een grote hoeveelheid aanwijzingen voor het uitvoeren van acceptatietesten door gebruikers.

Jaap Boukens, vennoot bij BDO IT Auditors & Consultants: “Het is een goede ontwikkeling dat het certificeren van software steeds vaker voorkomt. Ook als het gaat om software die afkomstig is van een gerenommeerde partij als SAP. De gebruikers van SAP Business One kunnen er van op aan dat ze software in huis halen die voldoet aan alle eisen die een Nederlandse ondernemer daar logischerwijs aan mag stellen.”

René Zwezerijn, Director SMB bij SAP Nederland: “We zijn bijzonder trots op de certificering van BDO. Als externe en onafhankelijke partij is deze beoordeling een belangrijke garantie voor onze gebruikers. In het certificeringsproces hebben we er samen met BDO voor gezorgd dat
SAP Business One voor honderd procent is afgestemd op de Nederlandse situatie.”

Beoordelingscriteria
De softwarecertificering door BDO heeft betrekking op SAP Business One met de specifieke instellingen voor de Nederlandse wet- en regelgeving. De volgende onderdelen zijn beoordeeld:

  • Maatregelen op systeemniveau. Op systeemniveau is onder meer gekeken naar toegangsbeveiliging, gegevensopslag, koppeling en integratie met externe systemen, stuurtabellen, parameters, stamgegevens, gebruikersdocumentatie, interfaces, onderhoud, audit-trail en rapportages en monitoring.
  • Maatregelen op functieniveau. Op functieniveau zijn de invoer-, verwerkings- en uitvoercontroles beoordeeld op het gebied van beheer, financiële boekhouding, opportunities, verkoop, inkoop, zakenpartners, betalingen, magazijnbeheer, productie, service, human resources en verslagen.
  • Maatregelen binnen het ontwikkelproces. Binnen het ontwikkelproces is de aandacht gericht op de ontwikkelomgeving, systeemontwikkeling en -documentatie, procedures voor helpdesk, change management en versiebeheer, testaanpak, openstaande fouten en showstoppers.
  • Aandachtspunten voor de gebruikersorganisatie. Bij het beoordelen van de gebruikersomgeving ging het om aanvullende maatregelen buiten de daadwerkelijke software op het gebied van logische toegangsbeveiliging, wijzigingsbeheer en back-up en recovery.

Een foto van de contractondertekening is te downloaden.