>

SAP biedt brancheoplossing voor groothandels en distributeurs

´s-HertogenboschSAP brengt SAP for Wholesale Distribution op de markt. Deze nieuwe brancheoplossing bestaat uit de core enterprise software van SAP, aangevuld met nieuwe maatwerkapplicaties. De oplossing voor groothandels en distributeurs ondersteunt bij consolidatie, regulatie en realisatie van klantentrouw en serviceniveau.

De markt voor groothandel en distributie is in beweging. Groothandels en distributeurs hebben te maken met consolidatie, slinkende marges, kosten onder druk en nieuwe spelers, zoals logistieke dienstverleners. Zij besteden hun core business uit, gaan extra diensten aanbieden en passen hun bedrijfsmodellen aan. Hierdoor is de IT-infrastructuur een kritische factor geworden. Met SAP for Wholesale Distribution beschikken zij over een modulaire oplossing waarmee zij stap voor stap bedrijfsapplicaties kunnen invoeren. Het resultaat is een schaalbare IT-infrastructuur die het mogelijk maakt snel en efficiënt te reageren op nieuwe mogelijkheden.

SAP for Wholesale Distribution bestaat uit basiscomponenten van mySAP Business Suite, aangevuld met nieuwe verticale functionaliteit voor het ondersteunen van nieuwe bedrijfsmodellen op elk niveau van de organisatie. De oplossing verbetert de dagelijkse processen van ‘procure-to-pay’ en ‘order-to-cash’ met nieuwe, specifieke functionaliteit voor inkooporders, magazijnbeheer en voorraadoptimalisatie, levering direct uit de winkel en handel. De oplossing biedt mogelijkheden op het gebied van marketing, logistiek en financiën die groothandels en distributeurs in staat stellen extra diensten te leveren, zoals loyalty management, ‘labeling’ en gecentraliseerde facturering. Ook kunnen zij uitgebreide analyses maken van de winstgevendheid, om zo de activiteiten binnen de gehele toeleveringsketen te stroomlijnen.

SAP for Wholesale Distribution is gebaseerd op het SAP NetWeaver platform. Dit maakt het mogelijk complexe systeemlandschappen te integreren, masterdata beter te beheren en samenwerking te stroomlijnen. Met het open platform van SAP kunnen groothandels en distributeurs hun bedrijfsmodellen en -strategie snel aanpassen aan veranderingen in de markt en kunnen ze nieuwe technologieën, zoals RFID (radio frequency identification), snel implementeren.