>

Atos Origin is eerste nederlandse SAP NetWeaver Special Expertise Partner

UtrechtSAP Nederland heeft aan Atos Origin, de toonaangevende internationale IT-dienstverlener, het eerste Nederlandse SAP NetWeaver Special Expertise Partnership toegekend. Atos Origin voldoet hiermee aan de normen die SAP Nederland aan dit partnerschap stelt. Het gaat hierbij onder andere om aantoonbare kennis en ervaring van de medewerkers en het succesvol uitvoeren van implementaties op het gebied van SAP NetWeaver. Het partnerschap bevestigt dat Atos Origin binnen Nederland voorloper is met het leveren van producten en diensten op basis van SAP NetWeaver.

Als integratie- en applicatieplatform versterkt SAP NetWeaver de effectiviteit van bestaande IT-sytemen. Dankzij de inzet van toegankelijke structuren, webportals en koppelingen kan bedrijfskritische informatie worden geïntegreerd en breed worden ontsloten. SAP NetWeaver wordt ingezet binnen bedrijven en verbindt daar de verschillende organisatorische lagen. Daarnaast speelt SAP NetWeaver ook een belangrijke rol bij het integreren en ontsluiten van informatie voor externe partijen, zoals leveranciers, partners en klanten. Bedrijven krijgen hierdoor de beschikking over een flexibel platform dat hen in staat stelt kosten te reduceren, zich te concentreren op hun kernactiviteiten en sneller te anticiperen op marktontwikkelingen.

Atos Origin is sinds vele jaren wereldwijd SAP Global Services Partner en heeft een groot aantal SAP toepassingen met succes in de markt gezet. Het verkrijgen van het SAP NetWeaver Special Expertise Partnership is een extra bewijs van het hoge kwaliteitsniveau dat Atos Origin klanten biedt. Zo zijn er in Nederland ruim tachtig consultants getraind en gecertificeerd op het SAP NetWeaver-platform. En zijn inmiddels negen projecten succesvol afgerond. Een voorbeeld hiervan is onder andere Intervet, een business unit van Akzo Nobel, dat als een van de eerste bedrijven verschillende componenten uit SAP NetWeaver, waaronder SAP XI, succesvol heeft geïmplementeerd.

Stringente kwaliteitscriteria

Atos Origin heeft in Nederland ruim vierhonderd gespecialiseerde SAP professionals met diepgaande kennis van en ervaring met het implementeren van totaaloplossingen onder andere gerelateerd aan het SAP NetWeaver platform. “Atos Origin is in staat klanten een grensoverschrijdende, consistente dienstverlening te garanderen en voldoet in deze hoedanigheid als eerste IT-dienstverlener in Nederland aan de stringente kwaliteitscriteria die SAP hanteert”, aldus Arnold Winkelman, Director Enterprise Solutions van Atos Origin. “Onze klanten zullen nadrukkelijk profiteren van de toegevoegde waarde die dit partnerschap biedt. SAP geeft hiermee niet alleen het signaal af dat Atos Origin een gerespecteerde en ervaren partner is, maar ook dat we in staat zijn klanten kwalitatief hoogwaardige dienstverlening te bieden. Daarnaast komt in het partnerschap het innovatieve karakter van onze samenwerking met SAP tot uitdrukking.”

Lisethe van der Doelen, Director Marketing & Alliances binnen SAP Nederland: “Atos Origin heeft laten zien dat het SAP NetWeaver hoog in het vaandel heeft staan. Dit commitment heeft zich vertaald in het SAP NetWeaver Special Expertise Partnership. Atos Origin voldoet uiteraard aan de door ons gestelde normen voor dit partnerschap, maar daarnaast biedt het bedrijf aan klanten nog extra toegevoegd waarde. Bijvoorbeeld door het oprichten van de SAP NetWeaver Expertise Group. Een platform dat klanten van Atos Origin onder andere de mogelijkheid biedt informatie te verzamelen en ervaringen uit te wisselen op het gebied van SAP NetWeaver.”

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com.

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.