>

Verdere integratie SAP NetWeaver en Microsoft .NET

SAP gebruikers kunnen de Portal Development Kit for Microsoft .NET gebruiken voor de bouw van Portal toepassingen op basis van .NET kennis

´s-HertogenboschSAP en Microsoft verdiepen hun samenwerking met als doel SAP gebruikers meer rendement te laten halen uit SAP oplossingen binnen een Windows-omgeving. Hiervoor kunnen ze gebruikmaken van de Portal Development Kit for Microsoft .NET (PDK for .NET) die nu binnen SAP NetWeaver beschikbaar is. Met de realisatie van PDK for .NET ontstaat verdere integratie tussen SAP NetWeaver en de ontwikkelomgeving Microsoft Visual Studio .NET 2003. Deze ontwikkelomgeving wordt ingezet voor het bouwen en integreren van op XML-gebaseerde webdiensten en -applicaties. De totstandkoming van de Portal Development Kit for Microsoft .NET is het directe resultaat van deelname van SAP aan het Microsoft Visual Studio Industrie Partner (VSIP) programma.

“Door samen te werken met SAP richten we ons nadrukkelijk tot de 40.000 gebruikers van SAP oplossingen die met het Windows Platform werken”, aldus Tim O’Brien, senior product manager van Microsoft. “Deze nieuwe ontwikkelkit vormt een essentieel onderdeel van ons partnership, omdat we hiermee onze gemeenschappelijke klanten een verdergaande integratie bieden tussen Visual Studio .NET en SAP NetWeaver.”

Met behulp van PDK for .NET kunnen SAP gebruikers hun SAP Enterprise Portal – de portal component van SAP NetWeaver – nog beter inzetten voor de integratie van hun bedrijfsprocessen. Hierbij kunnen ze verschillende ontwikkeltalen gebruiken, waaronder Microsoft Visual C# en Microsoft Visual Basic .NET.

De oplossing richt zich met name op interactieve processen waarbij PDK .NET de mogelijkheden van het Microsoft .NET Framework optimaal benut. Hiermee kunnen veel gebruikte portal functionaliteiten worden verbeterd. Hierbij valt te denken aan user management, SAP Single Sign On (SAP SSO) en toegang tot gespecialiseerde content. Voor de bouw van de gebruikersinterface kunnen ontwikkelaars de standaard Microsoft .NET besturing en de interface besturing van SAP NetWeaver door elkaar heen gebruiken. Content op basis van .NET kan eenvoudig worden ingezet met behulp van SAP NetWeaver en Portal Runtime for .NET waarmee de .NET code wordt aangemaakt en de resultaten worden geïntegreerd in SAP Enterprise Portal.

Over Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.