>

SAP biedt klanten nieuwe generatie ERP

mySAP ERP komt maand eerder dan verwacht op de markt. Meer dan tweehonderd klanten ronden ‘ramp up’-testprogramma succesvol af.

´s-HertogenboschDe nieuwste versie van mySAP ERP, het vlaggenschip van SAP, is wereldwijd beschikbaar en wordt een maand eerder uitgerold dan gepland. Met mySAP ERP krijgen klanten de beschikking over een ERP-oplossing van een nieuwe generatie. De oplossing is zo ontworpen dat het de mogelijkheden van het SAP NetWeaver platform optimaal benut. Het biedt nieuwe functionaliteit, flexibiliteit en innovatie.

mySAP ERP biedt functionaliteit voor bedrijfsanalyse, financiën, HR (human resource)-management, bedrijfsvoering en ondersteunende bedrijfsdiensten. Met mySAP ERP heeft SAP zich ontwikkeld van de automatisering van afgebakende interne bedrijfsprocessen naar de automatisering van processen die zich uitstrekken ver buiten de grenzen van een bedrijf. Bedrijven kunnen nu met één oplossing hun efficiency vergroten én groei en innovatie sturen binnen het hele ecosysteem waarbinnen klanten, toeleveranciers en partners actief zijn.

Volgens Jim Hagemann Snabe, Senior Vice Presient van SAP AG gaat het er bij ERP niet langer om bedrijven nog efficiënter te maken. “Om in de 21e eeuw te overleven moeten bedrijven snel kunnen inspelen op veranderingen. Met mySAP ERP hebben bedrijven de flexibiliteit om hun bedrijfsprocessen aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden en gelijktijdig hun productiviteit te verhogen. Klanten die de overstap naar mySAP ERP hebben gemaakt, geven zeer positieve feedback. We zijn trots dat we als ERP-marktleider snel en makkelijk kunnen overstappen naar de volgende generatie ERP. De overgang is voor onze klanten evolutionair in plaats van revolutionair en dat is binnen de markt voor bedrijfsoftware zeker uitzonderlijk.”

Adoptie door klanten

SAP is de onbetwiste marktleider op het gebied van ERP-software en blijft volgens rapporten uit 2004 van Gartner en IDC (1), significant meer marktaandeel behalen op gebieden als HR-management en financiën. Ook de adoptie van mySAP ERP blijft groeien. Sinds het derde kwartaal van 2004 zijn wereldwijd meer dan duizend contracten voor mySAP ERP getekend. Van deze klanten behoort zeventig procent tot de ‘midmarket’, dit zijn bedrijven met een omzet van minder dan één miljard US dollar. Dit toont aan dat deze ERP-oplossing breed wordt geaccepteerd bij bedrijven van elke omvang.

Nieuwe generatie ERP

Met behulp van mySAP ERP kunnen klanten een servicegerichte software-architectuur inrichten. Dit is mogelijk doordat mySAP ERP volledig is gebaseerd op het SAP NetWeaver technologieplatform. SAP NetWeaver legt de basis voor het inrichten van nieuwe bedrijfsprocessen die dwars door verschillende functionele gebieden heenlopen. Het geeft bedrijven de flexibiliteit om veranderingen in de markt op te sporen en daarop te reageren en zo de bedrijfsprocessen af te stemmen op de marktvraag. SAP NetWeaver maakt het mogelijk een Enterprise Services Architecture in te richten. Dit is een blauwdruk voor ‘services-based’-bedrijfsprocessen waarbij de softwareapplicatie en de onderliggende software-infrastructuur worden gecombineerd. Op die manier komen webservices volledig tot hun recht en bieden ze maximale flexibiliteit.

mySAP ERP ondersteunt op dit moment al ‘services-based’-processen zoals elektronisch factureren en betalen, werving, overdragen van bedrijfskennis, informatie-uitwisseling op de werkvloer, samenwerking via cFolders, RFID binnen voorraad- en magazijnbeheer, uitwisseling van documenten bij ‘selfservice’-functionaliteit voor bijvoorbeeld inkoop en het aanvragen van voorzieningen, projectmanagement en samenwerking tussen leveranciers op inkoopgebied.

Eén oplossing voor innovatie en groei
mySAP ERP biedt tevens functionaliteit die bedrijven helpt bij het verbeteren van de efficiency en het vrijmaken van mensen en middelen om te investeren in innovatie en groei. Gebruikers krijgen meer mogelijkheden voor ‘self-service’ waardoor de productiviteit en de adoptie van de oplossing toenemen. Dat geldt voor specifieke functies, zoals vestigingsmanagers, maar ook voor algemene functies, zoals managers en medewerkers.

mySAP ERP biedt tools voor begrijpelijke analyses, voorspellingen en rapportages binnen alle standaard ERP-processen, zoals HR-management, financiën en ondersteunende bedrijfsdiensten. De mogelijkheden voor het maken van real-time data-analyses zijn ingebouwd in alle processen. Dit is een wezelijke toevoeging aan de rol die ERP traditioneel gezien in de back-office speelt. Interne en externe informatie is zo eenvoudig toegankelijk en uitgebreide oorzaak-en-gevolganalyses kunnen eenvoudiger worden gemaakt. Ook zijn er uitgebreide rapportagetools die ondersteuning bieden bij het opvolgen van nieuwe regelgeving, zoals Sarbanes-Oxley.

Meer informatie over de mogelijkheden van mySAP ERP zijn te vinden op www.sap.com/erp. Press factsheets zijn te vinden op www.sap.com/company/press/factsheets/erp.epx.