>

SAP ondersteunt MKB bij adoptie RFID

SAP en Intermec bieden RFID-oplossing binnen SAP Business One met EasyADC

´s-HertogenboschSAP gaat zich inzetten voor adoptie van RFID binnen het MKB. SAP en Intermec Technologies hebben daarom aangekondigd een partnerschip te sluiten voor het ontwikkelen van RFID-functionaliteit en ADC (Automatic Data Collection) binnen SAP Business One. Daarnaast gaat SAP samenwerken met MKB-partners en met APICS (The Association for Operations Management) om obstakels voor invoering van RFID binnen het MKB uit de weg te ruimen.

RFID zal voor zowel grote als kleine bedrijven binnen de productiesector ingrijpende veranderingen met zich meebrengen. Veel bedrijven in het MKB hebben moeite deze nieuwe technologie te adopteren en te participeren in toekomstige toeleveringsnetwerken. Veel bedrijven zijn zich onvoldoende bewust van de mogelijkheden, hebben een tekort aan kennis en beschikken niet over de juiste ondersteuning. Steve Banker, analist bij ARC Advisory Group: “Dit is het juiste tijdstip voor toeleveranciers om zich te richten op bedrijven in het MKB. Het is een belangrijk segment binnen de markt waar duidelijk behoefte is aan kosteneffectieve oplossingen, ondersteuning op kennisgebied en een duidelijke ‘roadmap’. Dit zijn voorwaarden voor deze bedrijven om een succesvolle overstap naar RFID te kunnen maken.”

Automatic Data Collection (ADC) en RFID binnen SAP Business One

SAP America Inc. en Intermec Technologies gaan binnen SAP Business One mogelijkheden aanbieden voor Automatic Data Collection (ADC) en RFID. EasyADC voor SAP Business One biedt functionaliteit voor het verzamelen en beheren van data met behulp van barcodes en RFID en het automatiseren van tal van activiteiten. Van het volgen, verschepen en ontvangen van voorraden tot het printen van barcodelabels. De oplossing zal belangrijke functionaliteiten combineren zoals MRP (manufacturing requirements planning), magazijnbeheer, voorraadbeheer, CRM (customer relationship management) en financiële administratie. Het resultaat is een geïntegreerde softwareoplossing die ‘real-time’ zicht biedt op belangrijke bedrijfsgegevens. Hiermee ondersteunt deze oplossing de bedrijfsvoering op elk niveau binnen een bedrijf. Intermec wil eventuele hindernissen voor het geautomatiseerd verzamelen van gegevens uit de weg ruimen door lage instapkosten, eenvoudige oplossingen, ondersteuning van personeel en het beperken van aanpassingen van de bedrijfsprocessen en de bedrijfsvoering.

Samenwerking SAP en MKB-partners

In Amerika werken SAP, American Express Tax and Business Service Inc., Fourth Shift, Intermec en APICS (The Association for Operations Management) samen om MKB-bedrijven te ondersteunen bij de invoering van RFID. Dit doen ze onder andere door het promoten van verder onderzoek, identificeren van obstakels, ontwikkelen van opleidingsmateriaal en RFID-‘road maps’, verzamelen van ‘best practices’, en het bewustmaken van leverancier.

Het is de bedoeling dat ook andere partijen gaan deelnemen aan dit initiatief zoals toeleveranciers, onderzoeksinstellingen, brancheverenigingen, beleidsmakers, MKB-bedrijven en grotere ondernemingen waarmee MKB’ers zaken doen.

American Express Tax and Business Service Inc integreert de barcode- en RFID-technologie van Intermec in hun branchespecifieke versie van SAP Business One. Het bedrijf biedt daarmee een volledig geïntegreerd distributiemanagement systeem inclusief draadloos magazijnbeheer, EDI (Electronic Data Interchange), documentbeheer, verwerken van betaling met credit cards en heffing van belastingen en verwijderingsbijdragen. Fourth Sift heeft een model ontwikkeld voor de implementatie van RFID. Dit model ondersteunt MKB’ers bij het tegemoet komen aan de eisen en wensen van leveranciers en klanten op het gebied van RFID en het integreren van RFID in de bedrijfvoering.

Intermec

Intermec Technologies Corp. Maakt onderdeel uit van UNOVA Inc. en levert wereldwijd toonaangevende oplossingen voor logistieke productafhandeling. Het bedrijf produceert en integreert hard- en software voor wired en wireless data-acquisitie, zoals Intellitag® RF/ID (radio frequency identification), mobiele computersystemen, barcode-printers en labels. De producten van Intermec worden in vele bedrijfstakken gebruikt om de productiviteit, de kwaliteit en reactiesnelheid van zakelijke processen te verbeteren: van goederenstroombeheer en enterprise resource planning tot en met buitendienstverkoop en service op locatie.
Voor meer informatie: www.intermec.nl of www.intermec.be.

SAP oplossingen voor het MKB

SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen en zet zich in om bedrijfsprocessen voor het segment middelgrote en kleine ondernemingen (MKB) te stroomlijnen. Speciaal voor de MKB-markt zijn SAP Business One en mySAP All-in-One ontwikkeld.

SAP Business One is een standaardoplossing die is ontwikkeld voor beginnende en dynamisch groeiende bedrijven die minder complexe en branchespecifieke IT-functionaliteiten vereisen. SAP Business One houdt grip op de kernoperaties die noodzakelijk zijn om een bedrijf succesvol te runnen. Met SAP Business One worden onderdelen, zoals financiële administratie, rapportages, sales en distributie, inkoop, voorraadbeheer en partnermanagement inzichtelijk gemaakt. Met meer dan 800 partners wereldwijd, 5.300 klanten en bijna 40 landenversies helpt SAP Business One bedrijven hun bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, voordelen te halen uit groeikansen en naadloos aan te sluiten op bedrijven die SAP Business Suite-oplossingen gebruiken.

mySAP All-in-One is ontworpen voor MKB-bedrijven met branchespecifieke eisen. Gebaseerd op mySAP Business Suite zijn de mySAP All-in-One oplossingen vooraf ingericht, betaalbaar en snel te implementeren. Hierdoor kunnen bedrijven hun efficiency vergroten, een snelle ROI bereiken en profiteren van de voordelen van krachtige, geïntegreerde bedrijfsprocessen en e-business-oplossingen. Meer dan 6.000 klanten wereldwijd, 520 branchespecifieke oplossingen en 500 partners onderschrijven de solide kracht van mySAP All-in-One.

Meer informatie over SAP software voor het MKB.