>

Opening RFID Experience Center

´s-HertogenboschCapgemini, SAP en Vanderlande Industries openen vandaag het RFID Experience Center. Het Experience Center is een geïntegreerde en reële situatie van RFID (Radio Frequency IDentification) in een fysiek distributiecentrum. Hier worden de werking en mogelijkheden van RFID inzichtelijk voor het bedrijfsleven en andere belanghebbenden. Het Experience Center is gevestigd bij Vanderlande Industries in Veghel en is mede mogelijk gemaakt door Tyco, Philips, HP en Intel.

Bezoekers vinden in het Experience Center een volledig werkzaam cross-docking distributiecentrum. Van goederenontvangst, via cross-docking met behulp van een automatisch sorteersysteem tot en met ordercheck en laden. RFID readers zijn hierbij geïntegreerd met de besturingssystemen van SAP en de sorteerinstallatie van Vanderlande Industries. Daarmee wordt zichtbaar dat ketenbrede toepassingen van RFID in de praktijk werken en dat ‘return on investment’ op korte termijn mogelijk is.

RFID belooft een revolutie op het gebied van logistiek en distributie. Dankzij integratie van RFID techniek met hard- en software verlopen deze complexe logistieke processen snel, accuraat en volledig gecontroleerd. Elk product, krat of pallet voorzien van een RFID-tag is tussen andere tags op afstand uit te lezen. Hierdoor is voortdurend zichtbaar waar product, krat of pallet zich bevindt in het logistieke proces. De efficiëntie van registratie- en afhandelingsprocessen neemt toe, het aantal foutieve leveringen daalt en het voorraadverloop is nauwkeurig te volgen.

Vanderlande Industries, SAP en Capgemini verwachten met name veel belangstelling voor het RFID Experience Center vanuit de sectoren retail, logistiek & distributie en farma. Bezoekers ervaren aan de hand van een concrete business case wat RFID voor hun organisatie kan betekenen.

De rolverdeling van de initiatiefnemers is als volgt:

  • Capgemini helpt bedrijven bij strategische keuzes rondom RFID en begeleidt het implementatieproces.
  • SAP levert een speciale RFID softwareoplossing waarmee een ‘adaptive supply chain’ kan worden gerealiseerd. Naast integratie met een ERP-systeem verzamelt deze oplossing RFID data en slaat deze op.
  • Vanderlande Industries integreert RFID met haar process management software voor geautomatiseerde material handling systemen in distributiecentra, op vliegvelden en in sorteerfaciliteiten van expresdiensten.
  • Overige partners: Tyco levert de RFID reader hardware en software, Philips de RFID tags, HP de hosting van het SAP systeem en alle producten hebben ‘Intel inside’.

Beeldmateriaal van het RFID Experience Center kunt u hier downloaden.

Over Capgemini

Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing-diensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de “Collaborative Business Experience”. Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2004 een omzet van 6,29 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.capgemini.com.

Over Vanderlande Industries

Vanderlande Industries is een wereldwijd opererende onderneming die is gespecialiseerd in ontwerp, implementatie en service van innovatieve material handling systemen en supply chain toepassingen. De onderneming levert wereldwijd material handling oplossingen waarbij systeemconcept, ontwerp, engineering, integratie en project management kerncompetenties zijn. Vanderlande Industries heeft dochterondernemingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, China, Zuid-Afrika en de USA.