>

Trimergo eerste Nederlandse SAP Business One Solution Partner

Project Manufacturing Suite is de complete oplossing voor MKB’ers die projectgestuurd werken

´s-HertogenboschTrimergo is als eerste in Nederland benoemd tot SAP Business One Solution Partner. Met behulp van de Solution Development Toolkit van SAP heeft het bedrijf de Project Manufacturing Software Trimergo geïntegreerd met SAP Business One. Het resultaat is de Project Manufacturing Suite voor MKB-bedrijven die projectgestuurd werken. Met deze integrale besturingssoftware kunnen bedrijven de planning van materiaal, engineering, en capaciteit aansturen vanuit een overkoepelende project- en bedrijfsvoering. Hiermee realiseren zij kortere doorlooptijden, betere projectmarges en een hogere bezettingsgraad.

De integratie van Trimergo en SAP Business One resulteert in een software suite die projectadministratie en financiële administratie volledig op elkaar laat aansluiten. Projectmatige functionaliteit zoals project- en capaciteitplanning, stuklijstbeheer, voor- en nacalculatie en een project dashboard zijn geïntegreerd met processen in de backoffice, zoals accounting, inkoop, voorraadbeheer, workflow, verkoop- en relatiebeheer, facturering en document- en servicebeheer. Door interfaces met CAD- en PDM-systemen ontstaat bovendien een directe koppeling met de engineering functionaliteit. De oplossing is geschikt voor alle projectmatige bedrijven zoals scheeps-, interieur- en houtbouw, engineering, productie van transportmiddelen, off shore, constructie en apparaten- en machinebouw. De Project Manufacturing Suite zal via het bestaande kanaal van SAP Business One Partners in de markt worden gezet. Aspion Nederland en B+P Business Solutions zijn de eerste partners die de Project Manufacturing Suite aanbieden en implementeren.

Wim Schrijver, directeur Trimergo,: “Onze klanten zijn niet alleen op zoek naar software die projectgestuurd produceren ondersteunt. Zij willen ook software die de integratie met de backoffice zeker stelt. Voor ons was het daarom belangrijk om in zee te gaan met een solide partner die wereldwijd opereert en voordurend blijft investeren in de verdere ontwikkeling van software. SAP en SAP Business One bieden ons en onze klanten de functionaliteit en de zekerheid die we zochten.”

Frog Navigation Systems uit Utrecht is het eerste bedrijf dat heeft gekozen voor de Project Manufacturing Suite. Frog ontwerpt en produceert AGV-systemen (automated guided vehicules) voor het transport van goederen tussen productie- en opslaglocaties voor onder andere Volkswagen, General Motors, Nestlé, Sony en HP. Ook is het bedrijf betrokken bij het ontwikkelen en produceren van innovatieve oplossingen voor personenvervoer zoals het Phileas-project in Eindhoven en Veldhoven. Het bedrijf koos voor de Project Manufacturing Suite vanwege de sterke focus op projectgestuurd produceren en de gebruikersvriendelijkheid. Ook het feit dat de software is afgestemd op de wet- en regelgeving van een groot aantal landen – en daardoor inzetbaar is binnen alle internationale vestigingen – was een belangrijk argument.

SAP Business One Solution Partner Program

SAP lanceerde in januari 2004 het SAP Business One Solution Partner Program. SAP partners ontwikkelen binnen dit programma nieuwe functionaliteit voor SAP Business One en integreren bestaande software met SAP Business One. Deze branche- en klantspecifieke uitbreidingen worden ontwikkeld met de Solution Development Toolkit die SAP beschikbaar stelt aan alle SAP Business One Partners. Het programma omvat tevens een uitgebreide certificering van zowel de partner als de ontwikkelde software.

Over Trimergo

Trimergo ontwikkelt en distribueert innovatieve besturingssoftware voor projectgestuurde productiebedrijven: Project Manufacturing Software. Trimergo bestaat uit een combinatie van ervaren mensen uit de wereld van ERP- en projectmanagement. Sinds de introductie van Trimergo begin 2002 maken inmiddels meer dan 50 bedrijven gebruik van Trimergo software in Nederland, België en Groot-Britannië. Trimergo is geschikt voor elk projectgestuurd productiebedrijf ongeacht de bedrijfsgrootte. Voor meer informatie zie www.trimergo.com.