>

Vijf nominaties voor SAP-PIM Marketing Wetenschapsprijs 2005

´s-HertogenboschSAP organiseert in samenwerking met het Platform Innovatie in Marketing (PIM) de SAP-PIM Marketing Wetenschapsprijs. De jury heeft vandaag de nominaties voor de SAP-PIM Marketing Wetenschapsprijs bekend gemaakt. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 10 mei 2005.

Naast het wetenschappelijke niveau is het belangrijkste criterium voor de SAP-PIM Marketing Wetenschapsprijs 2005 in hoeverre de wetenschapper erin geslaagd is vernieuwende inzichten in het marketingvakgebied weer te geven die voor de praktijk waardevol kunnen zijn.

In willekeurige volgorde zijn de volgende proefschriften genomineerd voor de SAP-PIM Marketing Wetenschapsprijs 2005:

 • ‘Consumentenacceptatie van nieuwe producten’ door Anne Michaut;
 • ‘Verwerking van televisiecommercials door consument’ door Josephine Woltman Elpers;
 • ‘De acceptatie en effectiviteit van loyalty-programma’s in retail’ door Jorna Leenheer;
 • ‘Selecteren van partners in zakelijke markten’ door Stefan Wuyts;
 • ‘Geavanceerde econometische marketingmodellen’ door Dennis Fok.
 • De doelstelling van de SAP-PIM Marketing Wetenschapsprijs is het bevorderen van interactie tussen de marketingwetenschap en het bedrijfsleven. Daarnaast beoogt SAP veelbelovende promovendi een podium te bieden voor hun boodschap. Om de kwaliteit van het marketingvak te verbeteren, streven SAP en PIM met de Marketing Wetenschapsprijs naar een unieke alliantie tussen wetenschap en praktijk.

  De onafhankelijke jury van de SAP-PIM Marketing Wetenschapsprijs 2005 wordt voorgezeten door drs. Hans Molenaar, Voorzitter Platform Innovatie in Marketing.

  De juryleden zijn:

  • Prof. dr. Ruud Frambach (Hoogleraar Marketing Vrije Universiteit Amsterdam);
  • Prof. dr. Tammo Bijmolt (Hoogleraar Marketing Rijksuniversiteit Groningen);
  • Drs. Ruud Polman (Directeur Communicatie Randstad);
  • Kamiel Beijer (Alliance & Marketing Manager mySAP CRM SAP Nederland BV);
  • Kai Doornink (Hoofdredacteur IT Commercie);
  • Fred Sengers (Hoofdredacteur Marketing Tribune).

  Over PIM

  Het Platform Innovatie in Marketing (PIM) is een kennisnetwerk op het commerciële vakgebied. PIM is een vereniging met als doel het innoveren van het commerciële vakgebied en het delen en verspreiden van kennis die leidt tot het vergroten van de marketing- en verkoopeffectiviteit. Voor meer informatie: www.pimonline.nl.