>

Klantgestuurde innovatie in nieuwe CRM-oplossing van SAP

´s-HertogenboschSAP brengt de nieuwste versie van mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) op de markt. De wensen en ‘best practices’ van meer dan 2.900 CRM-klanten uit meer dan 25 verschillende branches stonden centraal bij de totstandkoming van deze versie. mySAP CRM 2005 is gebaseerd op het SAP NetWeaver platform en biedt nieuwe analytische mogelijkheden en een verbeterde, dashboardachtige gebruikersinterface. Hierdoor biedt deze nieuwste versie branchespecifieke verbeteringen voor de telecomsector, de publieke sector en financiële dienstverleners. Daarnaast zijn er brancheoverstijgende mogelijkheden voor onder meer servicemanagement, marketing resource management (MRM) en ondersteuning van verkopers onderweg.

mySAP CRM 2005 biedt een uitgebreide set functies voor de integratie van bedrijfsprocessen waarbij klanten direct zijn betrokken op het gebied van marketing, sales en servicemanagement.

Marketing

  • MRM automatiseert een aantal tijdverslindende administratieve taken voor marketeers. Ook kunnen verkopers onderweg met hun handheld informatie bekijken en bewerken en zo tijd besparen en de effectiviteit van hun verkoopactiviteiten vergroten.
  • E-mail response management system (ERMS is een beheersysteem voor het beantwoorden van e-mail en helpt bedrijven bij het betaalbaar, op persoonlijke wijze en effectief beheren van het groeiende aantal e-mails van gebruikers. Het vergroot de nauwkeurigheid en efficiëntie van uitgaande communicatie en verandert ingaande berichten in verkoopmogelijkheden.

Sales

  • Mobiele sales functionaliteit: met nieuwe en verbeterde mogelijkheden kunnen verkopers onderweg met hun handheld informatie bekijken en bewerken.
  • Channel management: vergroot de verkoopmogelijkheden door geïntegreerd campagnemanagement, partnerinformatie en gezamenlijke planning en verwachtingen.

Servicemanagement

  • mySAP CRM maakt servicemanagement-processen real-time inzichtelijk. Zo kunnen bedrijven diensten sneller leveren, interne kosten verlagen, nieuwe inkomensbronnen aanboren en klantentrouw vergroten.

Innovatie voor de publieke sector, telecombedrijven en financiële dienstverleners

SAP gaat zich op het gebied van CRM nu ook richten op groeimarkten, zoals de publieke sector, telecombedrijven en financiële dienstverleners.

  • Voor de publieke sector levert mySAP CRM 2005 bijvoorbeeld een brede reeks specifieke functies die onder meer zijn gericht op case management. Hiermee wordt het mogelijk om gestructureerde en ongestructureerde informatie die bij een bepaalde case hoort, te verzamelen. Case managers kunnen de benaming, de naleving en de inzet van diensten beter bepalen en bovendien beter zicht houden op de sociale gevolgen van de resultaten.
  • mySAP CRM 2005 biedt telecombedrijven een totaalbeeld van de klant over alle departementen en partnernetwerken heen en helpt hen zo bij het op elkaar afstemmen van hun steeds diverser wordende dienstenpakket. Hoe sneller en bruikbaarder het zicht op de klant is, hoe beter telecombedrijven de brede reeks producten en diensten op de markt kunnen brengen die nodig is voor groei in deze moeilijke markt.
  • Voor financiële dienstverleners, die bij het beheer van leningen nog vaak vertrouwen op papieren processen, realiseert mySAP CRM 2005 real-time internationale samenwerking tussen afdelingen en kredietverstrekkers. Banken kunnen hierdoor hun klanten beter van dienst zijn met een nauw geïntegreerde business- en IT-omgeving die het complete kredietproces beheert, van aanvraag tot acceptatie.

Gebruiksgemak voor meer productiviteit</h4
Ingebouwde analytische tools in mySAP CRM 2005 overbruggen de kloof tussen operationele, gezamenlijke en analytische processen. Nieuwe accountplanningsmogelijkheden zorgen ervoor dat accountmanagers hun dagelijkse verkoopactiviteiten beter kunnen beheren, ongeacht hun locatie, en daardoor hun verkoopanalyses beter kunnen afstemmen op hun accountmanagement.

Acceptatie door de eindgebruiker en gebruiksgemak zijn factoren die zorgen voor een succesvolle en betaalbare CRM-implementatie. mySAP CRM 2005 heeft een intuïtieve gebruikersinterface die de portal-, webapplicatie- en business intelligencemogelijkheden van SAP NetWeaver gebruikt. Met deze nieuwste versie zijn taken sneller uit te voeren en zijn de trainingskosten lager. Gebruikers kunnen met hyperlinks van analytische rapporten direct doorklikken naar het originele document, bijvoorbeeld van totaaloverzichten van bestellingen naar één specifieke order.

Over mySAP CRM

SAP biedt meer dan traditionele CRM-functionaliteit. Met innovatie en ongeëvenaarde branchekennis stelt SAP nieuwe standaarden voor de manier waarop bedrijven contacten met klanten en partners onderhouden. Met als resultaat bedrijfsprocessen waarbij de klant centraal staat over alle bedrijfsbrede activiteiten en bedrijfsapplicaties heen. mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) biedt brede, diepgaande functionaliteit met meer dan 280 end-to-end, branchespecifieke processen die tegemoet komen aan de unieke eisen van meer dan 25 branches. mySAP CRM is gebouwd op het open, op webservices gebaseerde SAP NetWeaver technologieplatform en helpt bedrijven optimaal te profiteren van hun bestaande IT-investeringen, kosten te verlagen, investeringen sneller terug te verdienen en bedrijfsprocessen voortdurend verder te ontwikkelen.