>

SAP introduceert channelpartnerprogramma voor MKB

´s-HertogenboschSAP introduceert het SAP PartnerEdge Channel Partner Program als onderdeel van de strategie om bedrijfssoftware aan te bieden aan kleine en middelgrote bedrijven. Het programma kent verschillende niveaus en biedt een verbeterde infrastructuur en meer ondersteuning. Het programma is bestemd voor resellers, onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) en andere partners die SAP oplossingen ontwikkelen, verkopen en implementeren binnen de groeiende MKB-markt. SAP heeft ook partners van concurrerende leveranciers uitgenodigd deel te nemen aan het nieuwe programma.

Het uitbouwen van het partner-ecosysteem is een belangrijk element binnen de bedrijfsstrategie van SAP. “Met het nieuwe programma is het voor partners eenvoudiger om zaken te doen met SAP. Het legt de basis voor volumeverkoop en groei van ons MKB-klantenbestand”, zegt Donna Troy, senior vice president, Global SMB, SAP. “SAP PartnerEdge is het resultaat van uitgebreid overleg met onze partners én een brede ervaring in de channelpraktijk. Het allerbelangrijkste is dat het programma onze klanten kwalitatieve channelpartners biedt die volledig zijn gericht op klanttevredenheid en klantsucces. Wij streven naar klant- en partnerbehoud op de lange termijn.”

Waardepunten

SAP PartnerEdge is speciaal ontwikkeld om marktontwikkelingen te herkennen en partners van alle soorten en maten gelijke kansen te bieden. Met een uniek systeem van waardepunten worden partners onderscheiden op en beloond voor hun competentie en prestaties. In tegenstelling tot andere channelprogramma’s beloont SAP PartnerEdge partners niet alleen voor verkooptransacties, maar ook voor activiteiten die bijdragen aan het uitbouwen van de capaciteit, zoals trainingen en klanttevredenheid. Het feit dat het programma activiteiten op het gebied van oplossingontwikkeling beloont, bevestigt hoe belangrijk SAP het partner-ecosysteem vindt voor het bouwen van geïntegreerde applicaties en uitbreidingen op de MKB-oplossingen van SAP, mySAP All-in-One en SAP Business One. Het programma heeft een transparante, betrouwbare infrastructuur die schaalbaar en flexibel genoeg is om aan de behoeften van de partners te voldoen.

“Onze activiteiten vereisen een stabiele en betrouwbare leverancier die zowel bedrijfsoplossingen als channelprogramma’s begrijpt en die tegemoet komt aan onze vragen”, zegt Cees Hamers, Directeur Business Innovatie van Getronics PinkRoccade. “SAP’s nieuwe channelprogramma biedt de drie zaken waaraan wij binnen een relatie met een leverancier de meeste behoefte hebben: voorspelbaarheid, winstgevendheid en uitgebreide zakelijke ondersteuning.”

Drie niveaus

Partners kunnen zogenoemde SAP PartnerEdge-waardepunten verdienen waarmee ze kunnen doorstromen naar de niveaus ‘Associate’, ‘Silver’ of ‘Gold’. Bronnen en hulpmiddelen die zij kunnen inzetten zijn onder meer marktontwikkelingfondsen, prijsdifferentiatie, branding-hulpmiddelen, toegang tot verkoop- en marketingtools en technische bronnen van SAP, verdeeld onder partners op basis van programmaniveau.

Als erkenning voor de onzekerheid die onder partners leeft als gevolg van de fusies tussen business software-leveranciers, stuurt SAP ook een speciale uitnodiging naar channelpartners van concurrerende leveranciers. Ook partners van andere leveranciers die hebben aangetoond over superieure capaciteiten te beschikken, kunnen zich voor het programma kwalificeren en promoveren naar de gouden of zilveren status.

Om een snelle en efficiënte ‘go-to-market’-benadering en interactie tussen partners te stimuleren, levert het SAP PartnerEdge Channel Partner Program in de loop van het jaar een reeks nieuwe tools. Het SAP PartnerEdge Channel Partner Solution Network is een online samenwerkingstool dat geselecteerde branchespecifieke oplossingen en aanvullende functionaliteit van SAP’s partners catalogiseert. Zo kunnen andere partners eenvoudig oplossingen vinden, informatie delen en contacten onderhouden om het marktbereik uit te breiden en uiteenlopende klantbehoeften te vervullen. Daarnaast verschaft de nieuwe e-learning infrastructuur van het programma partners online verkooptrainingen en technische trainingen.

Het SAP PartnerEdge Channel Program Relationship Management System biedt partners een gestroomlijnde en efficiënte manier om hun zaken met SAP te managen. Partners kunnen makkelijk informatie vinden en bronnen benaderen met het verbeterde portal. Daarnaast belonen continue partnerincentive-programma’s, zoals ‘Drive to Win’, channelpartners voor het succes dat zij hebben met het verkopen van mySAP All-in-One en SAP Business One.

SAP oplossingen voor het MKB

SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen en zet zich in om bedrijfsprocessen voor het segment middelgrote en kleine ondernemingen (MKB) te stroomlijnen. Speciaal voor de MKB-markt zijn SAP Business One en mySAP All-in-One ontwikkeld.

SAP Business One is een standaardoplossing die is ontwikkeld voor beginnende en dynamisch groeiende bedrijven die minder complexe en branchespecifieke IT-functionaliteiten vereisen. SAP Business One houdt grip op de kernoperaties die noodzakelijk zijn om een bedrijf succesvol te runnen. Met SAP Business One worden onderdelen, zoals financiële administratie, rapportages, sales en distributie, inkoop, voorraadbeheer en partnermanagement inzichtelijk gemaakt. Met meer dan 800 partners wereldwijd, 5.300 klanten en bijna 40 landenversies helpt SAP Business One bedrijven hun bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, voordelen te halen uit groeikansen en naadloos aan te sluiten op bedrijven die SAP Business Suite oplossingen gebruiken.

mySAP All-in-One is ontworpen voor MKB-bedrijven met branchespecifieke eisen. Gebaseerd op mySAP Business Suite zijn de mySAP All-in-One oplossingen vooraf ingericht, betaalbaar en snel te implementeren. Hierdoor kunnen bedrijven hun efficiency vergroten, een snelle ROI bereiken en profiteren van de voordelen van krachtige, geïntegreerde bedrijfsprocessen en e-business-oplossingen. Meer dan 6.000 klanten wereldwijd, 520 branchespecifieke oplossingen en 500 partners onderschrijven de solide kracht van mySAP All-in-One.