>

SAP breidt Safe Passage Program uit naar middenmarkt

Nieuwe versie van Safe Passage biedt PeopleSoft- en JD Edwards-klanten alternatieven voor onzekerheden na overnames door Oracle

´s-HertogenboschSpeciaal voor bedrijven in de middenmarkt met PeopleSoft- of JD Edwards-applicaties, lanceert SAP een nieuwe versie van het Safe Passage Program. Het programma is gericht op bedrijven voor wie mySAP All-in-One de juiste oplossing is. Door te migreren naar één van de 600 mySAP All-in-One oplossingen die SAP samen met zijn wereldwijde channel netwerk aanbiedt, kunnen deze bedrijven profiteren van de mogelijkheid om tot 75 procent van de waarde van de originele PeopleSoft- of JD Edwards-softwarelicenties te gebruiken als korting op de investering in mySAP All-in-One.

Met dit nieuwe aanbod biedt SAP een passend antwoord op de onzekerheid die is ontstaan bij deze bedrijven na de overname van Peoplesoft en JD Edwards door Oracle. De onzekerheid heeft vooral betrekking op de veroudering van de bestaande applicaties en het uitblijven van innovatieve, vervangende applicaties daarvoor. Het Safe Passage Program voor de middenmarkt geldt voor alle versies en releases van JD Edwards-en PeopleSoft-applicaties. Support en onderhoud van de mySAP All-in-One applicaties zullen door mySAP All-in-One partners worden uitgevoerd.

Het wereldwijde Safe Passage Program van SAP voor de midmarket bewijst de toenemende focus op de middenmarkt en MKB-bedrijven. SAP is marktleider op dit gebied en blijft fors investeren in deze belangrijke groeimarkt. mySAP All-in-One-oplossingen zijn ‘microverticals’ en bieden business management mogelijkheden die zijn gebaseerd op best practices uit de industrieën van meer dan 6000 klanten wereldwijd.

“Het veiligstellen van investeringen en de zekerheid van een betrouwbare ICT partner zijn sleutelonderwerpen voor bedrijven in de middenmarkt”, aldus Herbert Vogel, CEO van itelligence, een full-service SAP partner in de middenmarkt. “Door de Oracle-overnames gaan klanten van JD Edwards en Peoplesoft een onzekere toekomst tegemoet. Een flink aantal van deze bedrijven hebben met ons gesproken over een migratie naar mySAP All-in-One. De eerste projecten zijn al gepland. Met de uitbreiding van het Safe Passage Program voor bedrijven in de middenmarkt kunnen we deze doelgroep een veilige en kosteneffectieve transitie aanbieden naar één van onze twaalf industriespecifieke oplossingen.”

“Peoplesoft- en JD Edwards-klanten en hun channel partners betwijfelen of Oracle hen een voorspelbaar groeipad kan blijven bieden. In plaats van zich te richten op het behoud van customer value blijft Oracle zich focussen op het werven van klanten en vendors”, aldus Donna Troy, senior vice president Global Small and Medium Business SAP AG. “Samen met onze mySAP All-in-One partners kunnen we het grootste portfolio van microverticale, industriespecifieke oplossingen bieden, bescherming van bestaande IT investeringen en het vertrouwen dat bij een marktleider in business management oplossingen past. De bezorgdheid en onzekerheden van bedrijven in de middenmarkt en hun partners lijken sprekend op die van grotere organisaties die goed hebben gereageerd op eerdere Safe Passage aanbiedingen. We hebben dan ook veel vertrouwen in het alternatief dat we bieden voor dit belangrijke marktsegment.”

Safe Passage Program

Het Safe Passage Program voor de bedrijven in de middenmarkt met PeopleSoft- of JD Edwards-applicaties bouwt voort op het Safe Passage Program dat SAP eerder dit jaar in stelling bracht voor klanten die zowel SAP als JD Edwards- en PeopleSoft-applicaties gebruikten. Dit programma werd vorige maand uitgebreid met een soortgelijk programma voor Retek-klanten. Het Safe Passage Program van SAP combineert het veiligstellen van investeringen in de bestaande oplossingen met een directe toegang tot het SAP NetWeaver platform en SAP’s ERP-, retail- en middenmarktoplossingen. SAP partners kunnen meer gedetailleerde informatie over deelname aan het programma vinden op www.sap.com/channel/portal.

SAP software voor het MKB

SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen en zet zich in om bedrijfsprocessen voor het segment middelgrote en kleine ondernemingen (MKB) te stroomlijnen. Speciaal voor de MKB-markt zijn SAP Business One en mySAP All-in-One ontwikkeld. SAP Business One is een standaardoplossing die is ontwikkeld voor beginnende en dynamisch groeiende bedrijven die minder complexe en branchespecifieke IT-functionaliteiten vereisen. SAP Business One houdt grip op de kernoperaties die noodzakelijk zijn om een bedrijf succesvol te runnen. Met SAP Business One worden onderdelen, zoals financiële administratie, rapportages, sales en distributie, inkoop, voorraadbeheer en partnermanagement inzichtelijk gemaakt. Met meer dan 800 partners wereldwijd, 5.300 klanten en bijna 40 landenversies helpt SAP Business One bedrijven hun bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, voordelen te halen uit groeikansen en naadloos aan te sluiten op bedrijven die mySAP Business Suite oplossingen gebruiken. mySAP All-in-One is ontworpen voor MKB-bedrijven met branchespecifieke eisen. Gebaseerd op mySAP Business Suite zijn de mySAP All-in-One oplossingen vooraf ingericht, betaalbaar en snel te implementeren. Hierdoor kunnen bedrijven hun efficiency vergroten, een snelle ROI bereiken en profiteren van de voordelen van krachtige, geïntegreerde bedrijfsprocessen en e-business-oplossingen. Meer dan 6.000 klanten wereldwijd, 520 branchespecifieke oplossingen en 500 partners onderschrijven de solide kracht van mySAP All-in-One.