>

Jamin klaar voor de toekomst met SAP Business One

´s-HertogenboschJamin, dé speciaalzaak in snoep en lekkernijen met 145 winkels in Nederland, gaat met SAP Business One de aansturing van haar totale organisatie optimaliseren. Met SAP Business One krijgt Jamin de beschikking over een flexibele, geïntegreerde standaardoplossing voor alle logistieke en financiële bedrijfsprocessen. Alpha One, gecertificeerd Sales en Services partner van SAP Business One, verzorgt de implementatie bij Jamin.

SAP Business One vervangt bij Jamin de legacysystemen. De nieuwe oplossing biedt onder meer uitgebreide mogelijkheden voor realtime stuurinformatie en integreert alle bedrijfsprocessen, zoals financiële administratie, inkoop, voorraadbeheer, verkoop, relatiebeheer, service management en rapportage, in één pakket. Zo krijgt Jamin met behulp van SAP Business One realtime inzicht in bijvoorbeeld regionale en klantspecifieke informatie ten behoeve van de begeleiding van franchisevestigingen of voor de optimalisering van de assortimenten. Gegevens hoeven nog maar één keer te worden ingevoerd en er is sprake van een snelle ROI, onder meer door de beheersbaarheid van het onderhoud.

“Met SAP Business One krijgen we direct inzicht in up-to-date management- en productinformatie”, aldus de directie van Jamin. “Hierdoor zijn we bijvoorbeeld nog beter in staat onze 145 winkels van actuele managementinformatie te voorzien en ons totale proces op het hoofdkantoor scherper aan te sturen op het gebied van kosten en opbrengsten. Bovendien denken we enige efficiencyverbeteringen in de organisatie te kunnen doorvoeren. Met SAP Business One verwachten we een flexibel standaardpakket in gebruik te nemen dat ons ondersteunt in de verdere groei van het bedrijf, de bedrijfsvoering van onze winkels en het verwerven van nog meer enthousiaste klanten.”

“We zijn er bijzonder trots op Jamin aan onze klantenlijst te kunnen toevoegen”, aldus René Zwezerijn, director SMB van SAP Nederland. “Steeds meer bedrijven, van klein tot groot, vertrouwen op onze software voor het MKB: SAP Business One en mySAP All-in-One. In Nederland zijn we aan een flinke opmars bezig, wereldwijd zijn we zelfs marktleider in het MKB. Dat ook een gerenommeerd bedrijf als Jamin voor onze software kiest, illustreert dat we ook in Nederland op de goede weg zitten.”

Alpha One start in september met de implementatie van SAP Business One bij Jamin. Vanaf januari 2006 gaan ruim vijfendertig medewerkers bij Jamin met de nieuwe oplossing werken.

Over Alpha One

Alpha One, onderdeel van de Alpha Groep, is gespecialiseerd in advies, eerstelijnssupport, verkoop en implementatie van SAP Business One. De ruim dertig medewerkers van de Alpha Groep richten zich met name op de logistieke sector, retail en handel en distributie. Daarnaast beschikt Alpha One over ruime ervaring met SAP processen in het MKB. Alpha One is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Over Jamin

Jamin is dé sympathieke winkel in zoet en lekkernijen. In Nederland telt Jamin 145 vestigingen op A1-locaties, vooral middels het franchiseconcept. Hiermee is Jamin in staat om met de sterke merknaam en de uitgelezen winkelformule goed op de lokale marktomstandigheden in te spelen. Het assortiment bestaat uit een brede en diepe sortering in ijs, chocolade en bonbons, snoep, speciale artikelen voor kinderen en koek- en banketproducten. Sinds begin dit jaar voert Jamin een brede lijn in lekkers zonder suiker, verdeeld over alle assortimentsgroepen. Ook voor speciale momenten, zoals Valentijnsdag, Pasen en Sinterklaas biedt Jamin speciale en bijzondere producten voor volwassenen en kinderen. Bij Jamin en haar franchisenemers werken in totaal ongeveer 1.000 mensen.

Over SAP Business One
SAP Business One is een standaardoplossing die is ontwikkeld voor dynamisch groeiende bedrijven die minder complexe en branchespecifieke IT-functionaliteiten vereisen. SAP Business One houdt grip op de kernoperaties die noodzakelijk zijn om een bedrijf succesvol te runnen. Met SAP Business One worden onderdelen, zoals financiële administratie, rapportages, sales en distributie, inkoop, voorraadbeheer en CRM, inzichtelijk gemaakt. Met meer dan 240 partners wereldwijd, 1.600 klanten en 26 landenversies helpt SAP Business One bedrijven hun bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, voordelen te halen uit groeikansen en naadloos aan te sluiten op bedrijven die SAP Business Suite oplossingen gebruiken.