>

Groeiend aantal onafhankelijke softwareleveranciers kiest voor SAP NetWeaver

Meer dan 850 oplossingen van meer dan vijfhonderd ISV’s nu gecertificeerd voor SAP NetWeaver. Het SAP NetWeaver-partnerprogramma biedt onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) nieuwe marktmogelijkheden via het ‘Industry Value Networks’-proces

´s-HertogenboschSAP maakt vandaag bekend dat steeds meer ISV’s zich certificeren voor SAP NetWeaver. Wereldwijd hebben 855 oplossingen van 522 ISV’s de status ‘Powered by SAP NetWeaver’ of ‘Certified for SAP NetWeaver’. In Nederland geldt dit momenteel voor ruim veertig partners. Een gecertificeerde ISV kan deelnemen aan het vandaag gelanceerde SAP’s ‘Industry Value Networks’-proces. Dit geeft onder andere direct toegang tot SAP’s database met zakelijke klanten. Partners, klanten, branche-experts en experts op het gebied van SAP brancheoplossingen werken binnen het SAP ‘Industry Value Networks’-proces samen aan het ontwikkelen van oplossingen voor klanten. Andere extra’s voor ISV’s worden geïntroduceerd tijdens SAP Enterprise Services Forums. Het eerste forum in San Jose, Californië, was volledig uitverkocht. Op 20 september 2005 volgt een forum in Wenen en op 26 september 2005 in Boston, Massachusetts.

De snel groeiende adoptie door ISV’s van SAP’s platform en van de Enterprise Services Architecture (ESA) geeft aan dat de gemeenschap SAP erkent als platformleider. Daarnaast is het een erkenning van SAP’s ecosysteem met klanten die SAP NetWeaver als standaardplatform inzetten. Dit alles markeert een ommezwaai in de markt. Het SAP partnerecosysteem wordt volwassen en ISV’s zetten vaart achter het bouwen en leveren van oplossingen op basis van SAP NetWeaver. Het SAP NetWeaver-platform biedt ISV’s een omgeving waarin zij IT-oplossingen van de volgende generatie kunnen ontwikkelen. Dit kan met behulp van ‘enterprise services’ die op open standaarden zijn gebaseerd. Daarnaast kunnen zij profiteren van de marketing- en promotionele voordelen die SAP zijn partners biedt.

ISV’s krijgen toegang tot meer dan 25 branches
SAP’s nieuwe ‘Industry Value Networks’-proces creëert mogelijkheden voor ISV’s in meer dan 25 verticale branches. Met klanten als mede-innovators, partners en branchegerichte business units van SAP, is het ‘Industry Value Networks’-proces gericht op het identificeren en oplossen van de belangrijkste pijnpunten bij klanten en het collectief bedenken en inzetten van innovatieve oplossingen. Met ESA als basis gebruiken deze oplossingen ‘enterprise services’ als gemeenschappelijke taal, om zo de zakelijke groei bij klanten en partners te versnellen. Om het geheel transparant te maken, biedt SAP programmadeelnemers een serie ‘industry solution maps’. Deze maken duidelijk wat de meest waardevolle gebieden voor samenwerking zijn en op welke huidige en toekomstige punten de oplossingen van SAP zich zullen richten.

SAP NetWeaver is het platform dat partners de technische tools biedt die zij nodig hebben om de meest complete zakelijke oplossingen te bouwen en in te zetten. Daarnaast kunnen ze met ESA en het ‘Industry Value Networks’-proces hun activiteiten afstemmen met aanbieders uit meer dan 25 branches die leveren aan meer dan 28.000 zakelijke klanten wereldwijd. Zo weten ISV’s wat de belangrijkste zakelijke IT-trends zijn, waarin klanten investeren en waar hun oplossingen waarde kunnen toevoegen.

SAP organiseert Enterprise Services Forums
SAP’s Enterprise Services Forums maken deel uit van een overkoepelende SAP strategie voor het werven van ISV’s die zich willen inzetten om van SAP NetWeaver het belangrijkste platform te maken. De forums bieden continu inzicht in SAP’s strategie. Deze is gericht op het ondersteunen van ISV’s bij de ontwikkeling en het in licentie nemen van tools en specificaties die oplossingen met het predikaat ‘Powered by SAP NetWeaver’ ondersteunen.

SAP zal partners vanuit veel verschillende branches uitnodigen om kansrijke mogelijkheden in de markt verder uit te werken. Deze zullen tijdens de forums worden gepresenteerd. Forumdeelnemers krijgen ook SAP’s Accelerated Starter Kit. Deze helpt softwareontwikkelaars hun nieuwe SAP NetWeaver-partnerschap op te zetten en bestaat uit een aantal workshops, ontwikkelondersteuning, certificering en marketing- en verkoopvoordelen.

“Wij geloven dat SAP samen met zijn partners een belangrijke stap heeft genomen door de punten bloot te leggen waarop we kunnen samenwerken om extra waarde te realiseren voor onze shareholders,” zegt Peter Martin, vice president performance management van Invensys Process Systems. “De Invensys Wonderware-softwareoplossingen zijn gebaseerd op ons ArchestrA-platform en draaien op het SAP NetWeaver-platform. Deze oplossingen verbeteren het beheer van de productie en van prestaties.”

“SAP geeft hiermee verder invulling aan zijn belofte een open platform te realiseren door een forum te creëren waar ISV’s kennis kunnen nemen en kunnen profiteren van de kracht van SAP NetWeaver voor de groei van hun bedrijf,” zegt George Paolini, executive vice president Platform Ecosystem Development van SAP. “Voor ISV’s liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Er is duidelijk veel interesse voor het SAP NetWeaver-partnerprogramma. Dat blijkt wel uit het succes van ons eerste Enterprise Services Forum. Door proceskennis over meer dan 25 branches te delen en uit te wisselen, geeft SAP ISV’s een belangrijke voorsprong bij het begrijpen van de wensen van de klant. Net zo belangrijk is dat de stappen die we nu als gemeenschap nemen, organisaties de kracht zullen geven om in de toekomst te kunnen innoveren en ontwikkelen, met ESA als ‘enabler’ van deze dynamische marktgroei.”

Meer informatie over de SAP Enterprise Services Forums is te vinden op www.enterpriseservicesforum.com.