>

SAP breidt ‘Safe Passage’-programma uit met BPO-aanbod

Arinso International doet mee aan SAP BPO-programma, klanten van PeopleSoft en JD Edwards profiteren van kosteneffectief ‘business process outsourcing’-aanbod ‘Powered by SAP’

´s-HertogenboschSAP breidt zijn ‘Safe Passage’-programma uit met een business process outsourcing (BPO)-aanbod voor Oracle-klanten die oplossingen gebruiken van PeopleSoft en JD Edwards (JDE). Met het ‘Safe Passage BPO’-programma krijgen dienstverleners toegang tot experts, methodologieën en planning- en migratietools van SAP. Hiermee kunnen zij PeopleSoft- en JDE-klanten helpen effectiever te migreren naar SAP oplossingen. Daarnaast krijgen BPO-leveranciers duidelijk inzicht in de waarde van PeopleSoft- en JDE-licenties. Wanneer zij dit concrete voordeel doorgeven aan hun klanten, helpen zij hen bij het beschermen van hun IT-investeringen. Daarnaast maakt SAP bekend dat Arinso International, wereldwijd dienstverlener voor human resources, deelneemt aan het ‘BPO Services Powered by SAP’-programma.

BPO is een aantrekkelijk alternatief voor PeopleSoft- en JDE-klanten. Hiermee hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over de onduidelijkheden over de levensduur van hun applicaties nu Oracle PeopleSoft en JDE heeft overgenomen. Leveranciers die deelnemen aan het onlangs gestarte ‘BPO Services Powered by SAP’-programma – het programma waarbij SAP samen met BPO-leveranciers bedrijven helpt bij het succesvol opzetten en uitvoeren van een BPO-strategie – kunnen nu ook profiteren van het ‘Safe Passage BPO’-programma. Deze leveranciers kunnen zo de migratiekosten minimaliseren en de kans op onderbreking van het bedrijfsproces wordt beperkt. Door de PeopleSoft/JDE-oplossingen te vervangen door een BPO-model met applicaties, technologie en onderhoudsdiensten van SAP, krijgen klanten direct toegang tot een platform dat geschikt is voor de toekomst. Daarnaast profiteren zij van de specifieke expertise van de BPO-leverancier.

Het kwaliteitsstempel ‘BPO Services Powered by SAP’ garandeert dat BPO-leveranciers beschikken over diepgaande kennis van SAP oplossingen en bewezen ondersteuningsdiensten en operationele diensten leveren. Daarnaast passen zij de SAP oplossingen voortdurend aan aan technologische ontwikkelingen.

“Met het SAP BPO-programma kunnen klanten op een bijzonder slimme en snelle manier hun toekomst veilig stellen en profiteren van de BPO-markttrend op het gebied van HR”, zegt Jos Sluys, CEO, Arinso. “Arinso heeft als onderdeel van zijn euHReka-aanbod een reeks tools, vérgaande pre-configuratie en gestandaardiseerde processen ontwikkeld die migratie naar SAP HR-software mogelijk maken. Hiermee kunnen we onze klanten nog beter en kosteneffectiever van dienst zijn.”

‘BPO Services Powered by SAP’-leveranciers kunnen via het SAP NetWeaver-platform, dat ook koppelingen biedt voor PeopleSoft- en JDE-oplossingen, snel aansluiten bij de IT-infrastructuur van hun klanten. Het PeopleSoft/JDE-onderhoud kan tegen aanzienlijk lagere kosten worden verzorgd door TomorrowNow, dat onlangs door SAP is overgenomen.

SAP wil klanten van PeopleSoft en JD Edwards helpen aantrekkelijke mogelijkheden te vinden voor het effectiever beheren van hun businesses,” zegt Bernd-Uwe Pagel, senior vice president of BPO, SAP. “Met SAP’s BPO-programma kunnen bedrijven optimaal profiteren van de stabiliteit en betrouwbaarheid van ons bedrijf en onze oplossingen in een outsourcing-omgeving die wordt beheerd door een aantal van de meest capabele BPO-leveranciers van dit moment.”

Over SAP Safe Passage
Het ‘Safe Passage’-programma is een compleet aanbod van SAP voor Oracle-gebruikers die een oplossing zoeken voor de onzekerheid die zij hebben over de levensduur van Oracle-, PeopleSoft-, JDE- en Retek-oplossingen. Elementen van het ‘Safe Passage’-programma zijn onder meer toegang tot SAP’s ERP-oplossing en andere toonaangevende oplossingen, bescherming van de investering die klanten eerder deden in Oracle-, PeopleSoft-, JDE- en Retek-oplossingen, directe integratievoordelen met het SAP NetWeaver-platform en migratie-ondersteuning. Tevens overname van maintenance & support door TomorrowNow tegen de helft van de kosten die men nu bij Oracle betaalt en toegang tot SAP’s netwerk met channel partners die zich op het MKB richten. Het ‘Safe Passage’-programma is in eerste instantie door SAP geïntroduceerd voor klanten die zowel SAP als PeopleSoft/JD Edwards gebruiken. Het programma werd later uitgebreid met een aanbod voor Retek-klanten, gevolgd door een aanbod voor het MKB. SAP partners kunnen meer gedetailleerde informatie over deelname aan het programma vinden op www.sap.com/netherlands/safepassage.