>

SAP Safe Passage succesvol; Europese klanten stappen over van Oracle naar SAP

Oracle-klanten met PeopleSoft of JD Edwards platform stappen over op SAP oplossingen

´s-HertogenboschSAP maakt bekend dat steeds meer Oracle-klanten gebruikmaken van de voordelen die het SAP ‘Safe Passage’-programma biedt. Zo nemen zij de onzekerheden weg die Oracle’s overname van PeopleSoft en JD Edwards met zich meebrengt. Sinds de introductie van het ‘Safe Passage’-programma eerder dit jaar hebben reeds 28 organisaties die een PeopleSoft- of JD Edwards-oplossing gebruiken, ‘de veilige overstap’ naar SAP gemaakt. Op deze manier waarborgen zij ook op langere termijn de waarde van hun IT-investeringen.

Het ‘Safe Passage’-programma biedt organisaties een compleet portfolio van SAP oplossingen, technologie, onderhoud, investeringsbescherming en een heldere ‘road map’ naar de volgende generatie bedrijfssoftware. Het programma biedt directe toegang tot het SAP NetWeaver-platform. Dit vereenvoudigt de integratie van oplossingen en stelt klanten in staat in hun eigen tempo te migreren naar de toonaangevende mySAP ERP oplossing.

“Oracle heeft nog niet kunnen uitleggen hoe het zijn voortdurend groeiende productaanbod op de lange termijn gaat consolideren”, zegt Nils Niehörster, managing director, RAAD Consult. Recent onderzoek van de Oracle Applications User Group laat zien dat klanten van JD Edwards en PeopleSoft verontrust reageren op de onduidelijkheid over de toekomst van deze producten. Europese onderzoeken van RAAD Consult maken duidelijk dat voor SAP klanten betrouwbaarheid, nakomen van toezeggingen en stabiliteit absolute randvoorwaarden zijn. En juist op deze elementen scoort SAP in de ogen van haar gebruikers al jarenlang hoge punten.

Zo hebben onlangs onder andere de volgende Europese bedrijven gekozen voor SAP Safe Passage, waaronder het bedrijf ALTANA Chemie, VEKA (producent van kunststof kozijnprofielen), het middelgrote familiebedrijf Winkhaus, dat venster-, deur- en automationsystemen produceert en levert, en Yazaki Europe, leverancier van kracht- en distributiesystemen voor voertuigen. Dr. Rüdiger Wachendorff, executive vice president Finance & Administration van Yazaki Europe verwoordt de keuze voor SAP als volgt: “De branchespecifieke functionaliteit en superieure technologie van SAP NetWeaver waren van doorslaggevend belang bij onze keuze voor SAP Automotive. Deze oplossing voldoet volledig aan onze eisen.”

“Oracle-klanten die oplossingen van PeopleSoft of JD Edwards gebruiken, worstelen terecht met zorgen over de toekomst van hun softwareoplossingen”, zegt Michael Kleinemeier, managing director van SAP Duitsland en president van de regio EMEA Central. “Onze concurrent is bezig met consolidatie in plaats van met innovatie. Ondertussen wordt SAP door klanten gezien als een ‘trusted advisor’ die bewezen, betrouwbare en innovatieve oplossingen levert. Dit bewijst opnieuw dat, zowel in Europa als elders in de wereld, bedrijven SAP oplossingen kiezen als veilig pad naar toekomstige innovatie en groei.”

Meer informatie over het SAP ‘Safe Passage’-programma is te vinden op www.sap.com/netherlands/safepassage.

mySAP ERP
Meer dan 20.000 organisaties wereldwijd zetten SAP oplossingen in voor automatisering van hun bedrijfsprocessen. Hiermee is SAP de onbetwiste marktleider op het gebied van ERP-software. mySAP ERP is SAP’s nieuwe generatie ERP-oplossing en de opvolger van SAP R/3. mySAP ERP biedt innovatieve industriespecifieke oplossingen voor research & development, marketing & sales, financiën, human capital management, productie, service, onderhoud en corporate diensten met uitgebreide analysemogelijkheden. Met SAP NetWeaver, het strategische platform voor klantspecifieke applicaties en standaardapplicaties, voldoet mySAP ERP aan de eisen die middelgrote en grote organisaties aan hun kritische bedrijfssoftware stellen, ongeacht waar of in welke branche zij zich bevinden. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands/erp.

SAP Safe Passage
Het ‘Safe Passage’-programma is een compleet aanbod van SAP voor Oracle-gebruikers die een oplossing zoeken voor de onzekerheid die zij hebben over de levensduur van Oracle-, PeopleSoft-, JDE- en Retek-oplossingen. Elementen van het ‘Safe Passage’-programma zijn onder meer toegang tot SAP’s ERP-oplossing en andere toonaangevende oplossingen, bescherming van de investering die klanten eerder deden in Oracle-, PeopleSoft-, JDE- en Retek-oplossingen, directe integratievoordelen met het SAP NetWeaver-platform en migratie-ondersteuning. Tevens overname van maintenance & support door TomorrowNow tegen de helft van de kosten die men nu bij Oracle betaalt en toegang tot SAP’s netwerk met channel partners die zich op het MKB richten. Het ‘Safe Passage’-programma is in eerste instantie door SAP geïntroduceerd voor klanten die zowel SAP als PeopleSoft/JD Edwards gebruiken. Het programma werd later uitgebreid met een aanbod voor Retek-klanten, gevolgd door een aanbod voor het MKB. SAP partners kunnen meer gedetailleerde informatie over deelname aan het programma vinden op www.sap.com/netherlands/safepassage.