>

Nieuwe versie SAP Business One levert MKB bedrijfsbreed inzicht en controle

SAP biedt kleine bedrijven een complete, geïntegreerde oplossing voor business management van verkoop, financiën en productie

´s-HertogenboschSAP brengt een nieuwe versie van SAP Business One op de markt. SAP Business One is de betaalbare business management softwareoplossing voor snel groeiende kleine en middelgrote bedrijven. Deze nieuwe versie beheert en koppelt kritische bedrijfsactiviteiten, zoals verkoop, financieel beheer, inkoop, voorraadbeheer en productie, in een enkele, geïntegreerde oplossing. Directe feedback van kleinzakelijke gebruikers heeft geleid tot verbeteringen en uitbreidingen in deze versie. Het nieuwe SAP Business One is sneller te installeren, intuïtief in gebruik, biedt mogelijkheden voor internationale handel en eenvoudige rapportage- en analysemogelijkheden op basis van Microsoft Excel. De meer dan dertig landenversies van SAP Business One worden geleverd door het continu groeiende netwerk van bijna 1.100 channel partners.

De afgelopen drie jaar zijn meer dan 7.800 organisaties overgestapt op SAP Business One. Met deze software kunnen kleine organisaties hun activiteiten automatiseren en koppelen. Bovendien kunnen organisaties zich met SAP Business One flexibel aanpassen aan ontwikkelingen in de markt, zoals de behoefte aan een interface met klanten, leveranciers en distributeurs, groeiende globalisatie en strengere wet- en regelgeving.

“Veel kleine organisaties beginnen met administratieve software wanneer zij hun IT-strategie ontwikkelen en implementeren. Het leven wordt knap ingewikkeld wanneer in een later stadium opzichzelfstaande oplossingen worden toegevoegd om aan allerlei andere behoeften te voldoen”, zegt Raymond Boggs, vice-president MKB-onderzoek bij IDC. “Met een geïntegreerde bedrijfsoplossing krijgen kleine organisaties een geconsolideerd overzicht van de verschillende activiteiten. Hierdoor beschikken zij over de informatie die ze nodig hebben om onderbouwde, toekomstgerichte besluiten te kunnen nemen, in plaats van dat ze alleen kijken naar resultaten uit het verleden.”

Intuïtief en snel te installeren

SAP Business One is nu nog eenvoudiger te gebruiken. De interface is beter aan te passen en intuïtiever te bedienen. Hierdoor kunnen gebruikers informatie beter filteren en krijgen zij sneller toegang tot de gegevens die nodig zijn om hun bedrijf te leiden. De nieuwe ‘tool tips’ verbeteren de navigatie. Andere verbeteringen hebben betrekking op vereenvoudiging van het werken met attachments en toegang tot online hulp.

SAP partners kunnen met de nieuwe implementatietool voor SAP Business One, Copy Express, klantenrapporten, zoekopdrachten, gebruikersinstellingen en andere configuraties heel eenvoudig kopiëren van de ene naar de andere installatie. Door deze configuraties in te zetten bij klanten kost de set-up minder tijd en worden er minder fouten gemaakt.

XL Reporter vereenvoudigt nauwkeurige rapportage

Veel rapportagesoftware kan de juiste gegevens niet in een bruikbaar formaat verzamelen. De XL Reporter die wordt meegeleverd bij SAP Business One, heeft een gebruikersvriendelijke, Excel-achtige interface en rapporteert op basis van ‘live-gegevens’. Deze gegevens worden uit verschillende bronnen opgehaald, zoals software voor financiële administratie, verkoop, inkoop en voorraadbeheer. Met de volledig geïntegreerde analysetools kunnen gebruikers gemakkelijk, op de minuut nauwkeurige rapporten maken. Op dashboards zien zij overzichten van KPI’s (key performance indicators), zoals verkoopresultaten, year-to-date omzet, sessielijsten, openstaande orders of andere gegevens uit het systeem.

Eenvoudig internationaal handelen

Met SAP Business One beschikken kleine organisaties over mogelijkheden voor deelname aan internationale handel die voorheen alleen voor grotere organisaties beschikbaar waren. Zakelijke partners kunnen in handelsdocumenten (zoals facturen, begrotingen en inkooporders) worden aangesproken in hun eigen taal. Elke klant of leverancier is te koppelen aan een bepaalde taal bij het printen of het weergeven van handelsdocumenten. Met het nieuwe gebruikerswoordenboek kunnen items, opmerkingen en documenten direct worden vertaald. Verder bevat de nieuwe versie veel uitbreidingen voor en aanpassingen aan lokale en regionale wetten en regels, zoals een belastingverklaring en verkooprapporten voor EU-landen en andere markten.

“Met deze nieuwe mogelijkheden verzamelen we de informatie die we nodig hebben in een formaat dat we kennen en waar we gemakkelijk mee kunnen werken”, zegt
J. Albers, financial director, Drumarkon International B.V. “We hadden de nieuwe versie van SAP Business One heel snel werkend en profiteren nu al van de mogelijkheden die het biedt om prestaties beter in de gaten te houden, te beheren en te beïnvloeden vanuit één totaaloverzicht van onze gehele organisatie.”

Verbeterde SDK voor SAP Partners

SAP Partners beschikken met SAP Business One over een flexibel platform dat is aan te passen en uit te breiden met mogelijkheden voor verticale markten en individuele behoeften van de klant. Een groeiend netwerk van ISV-partners heeft met de Software Development Kit (SDK) al meer dan 250 componenten en uitbreidingen voor SAP Business One ontwikkeld. SAP heeft de SDK verbeterd. Partners kunnen nu bij het bouwen van verticale oplossingen en maatwerkapplicaties gebruikmaken van de set-up- en configuratieobjecten en -instellingen van SAP Business One, zoals bedrijfsinformatie, publicatieperiodes, belastinginformatie en bankgegevens. Hierdoor hoeven zij niet langer in maatwerkapplicaties hetzelfde opnieuw te ontwikkelen. Verdere uitbreidingen op de gebruikersinterface helpen bij het navigeren door en invoeren van gegevens in verschillende applicaties. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om selectiecriteria vast te leggen bij het maken van rapporten in SAP Business One of bij het aanpassen van menuonderdelen.

Beschikbaarheid en meer informatie

De eerste gebruikers zijn al overgestapt naar de nieuwe versie van SAP Business One. De nieuwe versie komt in de loop van de komende weken beschikbaar bij SAP channel partners. Gebruikers van SAP Business One kunnen de nieuwe versie eenvoudig installeren als onderdeel van de standaard onderhoudsovereenkomst.
Kleine en middelgrote bedrijven die meer informatie willen over de nieuwe versie van SAP Business One kunnen kijken op www.sap.com/netherlands/solutions/smb/businessone/index.epx. SAP channel partners vinden meer informatie op www.sap.com/channel/portal/index.epx.