>

SAP breidt succesvol ‘Safe Passage’-programma uit voor Siebel-gebruikers

SAP ‘Safe Passage’-programma voor Siebel-gebruikers biedt investeringsbescherming met een helder ontwikkelpad naar geïntegreerd ‘best-of-suite’ CRM

´s-HertogenboschSAP stelt zijn ‘Safe Passage’-programma ook beschikbaar aan bedrijven die Siebel-software gebruiken. Hiermee biedt SAP deze organisaties zekerheid nu zij worden geconfronteerd met de onzekerheid rondom de op handen zijnde aankoop van Siebel door Oracle. SAP verstevigt met deze stap bovendien zijn leiderschap in de CRM-markt.

Oracle maakte onlangs bekend Siebel te willen kopen. Hiermee staan Siebel-gebruikers voor dezelfde onzekerheden als gebruikers van PeopleSoft, JD Edwards en Retek. Deze zijn het gevolg van de consolidatieactiviteiten van Oracle en de potentiële problemen die voortkomen uit Oracle’s Project Fusion. SAP biedt gebruikers een stabiel, bewezen en betrouwbaar alternatief voor de toekomst.

Zowel CRM-leiders als gebruikers zijn het erover eens dat opzichzelfstaande oplossingen tekort schieten voor de eisen van deze tijd. Organisaties hebben behoefte aan een complete, geïntegreerde oplossing. Daardoor hoeft minder geld te worden besteed aan onderhoud van koppelingen tussen deze losstaande oplossingen en komt dus geld vrij voor innovaties. Door over te stappen naar mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM), kunnen bedrijven hun klantgerichte bedrijfsprocessen uitbreiden naar hun gehele organisatie. Met de achterliggende kracht van het SAP NetWeaver platform, geeft mySAP CRM gebruikers de flexibiliteit om hun bedrijfsvoering snel aan te passen aan veranderende behoeften in de markt. Door van eerdere IT-investeringen te profiteren, verlagen zij de complexiteit en kosten. SAP NetWeaver biedt Siebel-gebruikers een helder ontwikkelpad naar de volgende generatie CRM-diensten op basis van een Services Oriented Architecture (SOA).

SAP’s ‘Safe Passage’-programma biedt Siebel-gebruikers een compleet portfolio van SAP oplossingen, technologie, onderhoud, investeringsbescherming en een heldere ‘road map’ naar de volgende generatie bedrijfssoftware. Het programma biedt:

  • investeringsbescherming doordat organisaties bij aankoop van SAP CRM-oplossingen een korting krijgen op de SAP licenties ter waarde van maximaal 75 procent van de gedane investering in Siebel-softwarelicenties;
  • een inventarisatie van de totale kosten (TCO) en een migratieplan voor het realiseren van nieuwe toegevoegde waarde met geïntegreerde processen en een beheerproces;
  • conversietools, implementatiemethodologieën en diensten van SAP en haar partners voor een soepele overgang naar mySAP CRM met complete branchespecifieke processen;
  • training van projectteams en eindgebruikers om de succesratio van het project en de ROI (return on investment) sterk te verhogen.

Om te voldoen aan behoeften van CRM-gebruikers van elk formaat biedt het SAP ‘Safe Passage’-programma Siebel-gebruikers ‘gehoste’ ontwikkelomgevingen om CRM-projecten snel op te starten. Daarnaast biedt SAP ‘gehoste’ productieomgevingen met alle technische diensten en systemen die nodig zijn ter ondersteuning van e-commerce, interactiecentra en automatisering van de verkoopdienst.

“Organisaties willen nú groeien”, zegt Bill McDermott, president en CEO, SAP America. “Ze kunnen niet wachten tot 2008, 2010 of 2013 om te zien of de combinatie van de verschillende oplossingen van alle bedrijven die Oracle heeft overgenomen, resulteert in een levensvatbaar product. Met SAP’s ‘Safe Passage’-programma kunnen bedrijven hun huidige investeringen beschermen en vandaag al beginnen met hun innovatieproces.”

SAP’s ‘Safe Passage’-programma voor Siebel-gebruikers is in eerste instantie beschikbaar in de Verenigde Staten en zal verder land voor land worden ingevoerd. Siebel-gebruikers kunnen voor meer informatie terecht op www.sap.com/usa/safepassagesiebel. Meer informatie over mySAP CRM is te vinden op www.sap.com/netherlands/crm.

SAP Safe Passage

Het ‘Safe Passage’-programma is een compleet aanbod van SAP voor Oracle-gebruikers die een oplossing zoeken voor de onzekerheid die zij hebben over de levensduur van Oracle-, PeopleSoft-, JDE- en Retek-oplossingen. Elementen van het ‘Safe Passage’-programma zijn onder andere toegang tot SAP’s ERP-oplossing en andere toonaangevende oplossingen, bescherming van de investering die klanten eerder deden in Oracle-, PeopleSoft-, JDE- en Retek-oplossingen, directe integratievoordelen met het SAP NetWeaver-platform en migratie-ondersteuning. Tevens is overname van maintenance & support door TomorrowNow mogelijk tegen de helft van de kosten die men nu bij Oracle betaalt en toegang tot SAP’s netwerk met channel partners die zich op het MKB richten. Het ‘Safe Passage’-programma is in eerste instantie door SAP geïntroduceerd voor klanten die zowel SAP als PeopleSoft/JD Edwards gebruiken. Het programma werd later uitgebreid met een aanbod voor Retek-klanten, gevolgd door een aanbod voor het MKB. SAP partners kunnen meer gedetailleerde informatie over deelname aan het programma vinden op www.sap.com/netherlands/safepassage.

Over mySAP CRM

SAP biedt meer dan traditionele CRM-functionaliteit. Met innovatie en ongeëvenaarde branchekennis stelt SAP nieuwe standaarden voor hoe bedrijven contacten met klanten en partners kunnen onderhouden. Met als resultaat bedrijfsprocessen waarbij de klant centraal staat over alle bedrijfsbrede activiteiten en bedrijfsapplicaties heen. mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) biedt brede, diepgaande functionaliteit met meer dan 280 end-to-end, branchespecifieke processen die tegemoet komen aan de unieke eisen van meer dan 25 branches. mySAP CRM is gebouwd op het open, op webservices gebaseerde SAP NetWeaver technologieplatform en helpt bedrijven optimaal te profiteren van hun bestaande IT-investeringen, kosten te verlagen, investeringen sneller terug te verdienen en bedrijfsprocessen voortdurend verder te ontwikkelen. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands/crm.