>

EMI Music met mySAP ERP klaar voor digitaal tijdperk

´s-HertogenboschEMI Music gaat mySAP ERP inzetten voor zijn wereldwijde activiteiten. De platenmaatschappij is onderdeel van de EMI Group en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van media en entertainment. Tot de artiesten van EMI Music behoren onder meer Coldplay, Norah Jones en Robbie Williams. Het bedrijf zet SAP in om in te kunnen spelen op de veranderende eisen van klanten in het digitale tijdperk. Met SAP kan EMI Music bedrijfsprestaties beter analyseren en sneller op veranderingen reageren met nieuwe producten en bedrijfsmodellen.

De ERP (enterprise resource planning)-oplossing van SAP vervangt verschillende eigen systemen voor administratie, verkoop en financiële verslaglegging. Het doel van de nieuwe oplossing is het harmoniseren van de financiële processen en de verkoopprocessen, het vergroten van de transparantie en het verbeteren van de efficiency bij het maken van rapportages. In 2004 is in Groot-Brittannië en Ierland de eerste fase van de wereldwijde uitrol succesvol afgerond. Momenteel wordt mySAP ERP uitgerold in Japan en de komende drie tot vijf jaar zal dit wereldwijd gebeuren.

EMI Music past zijn bedrijfsvoering met succes aan aan veranderende behoeften van klanten en het groeiende belang van de digitale marktplaats, waarbinnen internet, mobiele telefoons en draagbare mediaspelers een belangrijke rol spelen. Het bedrijf bedient een steeds ingewikkelder klantenbestand in samenwerking met een groeiend aantal regionale en wereldwijde detailhandels. EMI Music moest informatie sneller kunnen analyseren en zich flexibeler opstellen om kansen te kunnen grijpen door de introductie van geheel nieuwe producten en bedrijfsmodellen.

“De amusementswereld verandert drastisch. We willen als EMI nauw aansluiten op deze ontwikkelingen, zodat we kunnen profiteren van de kansen die deze nieuwe verkoop- en distributiekanalen met zich mee brengen”, zegt Andrew Hickey, Chief Technology Officer van EMI Music. “Nadat we onze wereldwijde verkoopprocessen en financiële processen hadden geëvalueerd en potentiële kansen hadden benoemd, bleek de ERP-suite van SAP de beste oplossing te zijn. Met SAP hebben we één enkele, geïntegreerde oplossing die helpt bij het volgen, analyseren en sturen van bedrijfsresultaten wereldwijd en bij het maken van snellere, beter onderbouwde beslissingen op basis van actuele, financiële gegevens en marktinzichten.”

Over EMI Music

EMI is de grootste onafhankelijke muziekmaatschappij ter wereld en is actief in vijftig landen. De divisie EMI Music vertegenwoordigt meer dan duizend artiesten die alle muzikale smaken en genres vertegenwoordigen. Tot de platenlabels behoren onder meer Angel, Astralwerks, Blue Note, Capitol, Capitol Nashville, EMI Classics, EMI CMG, EMI Records, EMI Televisa Music, Manhattan, Mute, Parlophone en Virgin.

Over mySAP ERP

SAP is wereldwijd markleider in ERP-software. Meer dan 20.000 organisaties over de gehele wereld zetten SAP oplossingen in om hun enterprise resource planning (ERP)-processen te ondersteunen. mySAP ERP is SAP’s ERP-oplossing van de volgende generatie en de opvolger van SAP R/3. mySAP ERP biedt geavanceerde functionaliteit voor bedrijfsanalyses, financieel beheer, human capital management en uitvoerende en bedrijfsdiensten. mySAP ERP is ‘powered by SAP NetWeaver’, het strategische platform voor maatwerk- en standaardapplicaties. Daarom voldoet mySAP ERP aan de kritische business software-eisen van middelgrote en grote organisaties, ongeacht hun vakgebied of wereldwijd bereik. Voor meer informatie: www.sap.com/netherlands/erp.