>

Resellerovereenkomst Vendavo en SAP voor price management-software

SAP wordt reseller van price management-software: price en marge management-oplossing biedt klanten van SAP hogere marges

´s-HertogenboschSAP wordt reseller van de toonaangevende price management-softwaresuite van Vendavo. Hiermee biedt SAP klanten in de productie-industrie, zoals chemische, high tech en olie- en gasbedrijven, een veelomvattende oplossing voor price en marge management. De nieuwe oplossing is ‘Powered by SAP NetWeaver’ en zal de mogelijkheden op het gebied van prijsstelling binnen mySAP ERP en mySAP Customer Relationship Management aanvullen en verbeteren. De oplossing biedt onder andere mogelijkheden voor real-time prijsanalyses, een krachtige structuur voor prijsstelling- en prijsbeleidmanagement en interactieve onderhandelingsmogelijkheden om prijzen en termijnen in verkoopovereenkomsten aan te bevelen, te bespreken en te evalueren. De oplossing is beschikbaar onder de naam ‘SAP Price and Margin Management by Vendavo’.

Het partnerschap tussen Vendavo en SAP wordt ondersteund door een groot aantal Fortune 500-klanten. “We hebben gekozen voor de software van Vendavo vanwege de veelomvattende price management-functionaliteit en de volwassenheid van de oplossing”, zegt Kevin McGuire, CIO van Hexion Specialty Chemicals. “Onze beslissing werd ook in grote mate beïnvloed door de enorme steun die Vendavo van huidige klanten krijgt en de bewezen integratie van de software met verschillende SAP systemen. Nu we de oplossing verder uitrollen in onze divisies, kijken we ernaar uit om van de voordelen gebruik te maken die SAP en Vendavo ons bieden.”

Price management is een belangrijk punt op de agenda van het management. Pricing is één van de laatste onaangeboorde middelen om groeistrategieën tot leven te brengen. Betere prijsbeslissingen nemen bij iedere transactie, klanten segmenteren en prijzen optimaliseren en het inzetten van best practises binnen het verkoopproces zullen klanten van SAP en Vendavo helpen om voordeel te halen uit de implementatie van de aangeboden oplossing voor pricing en marge management.

“SAP en Vendavo leveren echte voordelen aan SAP klanten bij productiebedrijven in Noord-Amerika, Europa en Azië”, zegt Al Crites, president en CEO van Vendavo. “We hebben meer dan drie jaar met SAP samengewerkt en zijn trots op de naadloze integratie van onze oplossingen en op de kracht van onze ‘Powered by SAP NetWeaver’-certificering en ons ‘Powered by SAP NetWeaver’-partnerschap. Bedrijven zijn voor de eerste keer in staat een veelomvattende, volledig geïntegreerde price en marge management-softwareoplossing in licentie te nemen van één bron: SAP.”

“Het behalen van hoge winstmarges is een kritische factor voor het succes van onze klanten”, zegt Peter Maier, vice president en hoofd van de Chemicals, Oil and Gas and Mining business unit, SAP. “Onze relatie met Vendavo is een uitstekend voorbeeld van hoe SAP tegemoet komt aan specifieke klantbehoeften door ons ISV-partnerecosysteem aan te boren om SAP oplossingen aan te vullen en uit te breiden.”

Over Vendavo

Vendavo is de toonaangevende leverancier van price management-software aan wereldwijde proces-, industriële en high tech productiebedrijven en aan distributiemaatschappijen. De klanten van Vendavo verhogen hun nettomarges aanzienlijk door vele verschillende prijsuitdagingen op te lossen, zoals het beheren van strategische pricing-initiatieven, het vaststellen van catalogusprijzen, het beheren van prijslijsten, het toezicht houden op margeverlies, het onderhandelen over en beheren van contracten, het prijzen van noteringen, het achterhalen van prijsperformance en de volgzaamheid van klanten, en het communiceren van prijzen binnen de organisatie. De oplossingen van Vendavo integreren naadloos met andere bedrijfskritische klantprocessen en -applicaties. Meer informatie is te vinden op www.vendavo.com.