>

Capgemini ontvangt SAP Innovation Award

Vanderlande Industries demonstreert de mogelijkheden van RFID bij volledige integratie met het SAP platform

´s-HertogenboschCapgemini heeft de SAP Innovation Award in ontvangst genomen. Capgemini, partner van SAP, kreeg de prijs voor de inrichting van het RFID Experience Center van Vanderlande Industries. Het centrum is een demonstratie- en testomgeving waar de logistieke ‘cross-dock’ operatie volledig wordt gestuurd met behulp van RFID (Radio Frequency IDentification). Klanten kunnen hier in een realistische omgeving zien wat de echte mogelijkheden zijn van RFID, inclusief de integratie met het SAP platform. SAP Nederland reikt de SAP Innovation Award jaarlijks uit aan de partner die zich onderscheidt door creativiteit en innovatief vermogen bij de ontwikkeling van oplossingen op basis van SAP technologie. De beoordeling en toekenning van de SAP Innovation Award wordt uitgevoerd door SAP klanten – onder andere vertegenwoordigd door de VNSG (Vereniging Nederlandse SAP Gebruikers) – en door SAP specialisten.

Deze full scale logistieke RFID-oplossing is het eerste voorbeeld in Nederland van deze toepassing en is uniek in schaal en complexiteit van de omgeving. Het initiatief is erop gericht de mogelijkheden van RFID in relatie tot de software van SAP uit te dragen. En met succes, want de vraag naar demonstraties op dit gebied is groot. Gemiddeld bezoeken drie klanten per week het centrum. Voor hen is het extra belangrijk dat Capgemini op basis van jarenlange ervaring een businesscasemodel heeft gebouwd. Hiermee krijgen de klanten doorgerekend wat de invoering van RFID, aansluiting op het SAP systeem en mechanisering van het logistieke centrum voor hen betekent.

Het RFID Experience Center is gebaseerd op de mySAP ERP Web Applications Server 6.40. En maakt gebruik van SAP Exchange Infrastructure (XI) en SAP Auto-ID Infrastructure (AII), componenten van het integratie- en applicatieplatform SAP NetWeaver.

Vanderlande Industries levert geautomatiseerde systemen voor het snel, efficiënt, betrouwbaar en minder arbeidsintensief verwerken van goederen in distributiecentra, sorteerfaciliteiten van expressdiensten en de productiesector, en het afhandelen van bagage bij luchthavens. Het bedrijf implementeert verschillende formaten systemen, van de grootste installaties ter wereld tot tal van kleinere systemen voor lokale sorteerdepots, luchthavens en distributiecentra.

Foto’s van de uitreiking van de SAP Award zijn te downloaden.