>

L+M eerste BPO-aanbieder voor enterprise learning in de Benelux

SAP platform ondersteunt complete Enterprise Learning Solution van L+M

´s-HertogenboschL+M Learning Solutions heeft een overeenkomst gesloten met SAP om de Enterprise Learning Solution (ELS) van L+M aan te bieden op basis van BPO (Business Process Outsourcing). De oplossing is toegankelijk via internet en wordt aangeboden op basis van een vaste prijs per medewerker. Daarnaast heeft L+M een heel scala van diensten op het gebied van enterprise learning. Klanten kunnen zich hierdoor richten op hun core business; ze hoeven zich niet bezig te houden met software en infrastructuur om te kunnen beschikken over de Enterprise Learning Solution. De oplossing biedt functionaliteit die alle facetten van cursusregistratie, opleidingsmanagement en competentiemanagement ondersteunt en bestaat onder andere uit een learning portal, een learning management system, een content management system, een authoring environment, een toets- en evaluatiefunctie en uitgebreide e-learning- en rapportagemogelijkheden. De rolgebaseerde wijze waarop het systeem aan managers én medewerkers wordt aangeboden staat garant voor een efficiënt en succesvol gebruik door iedereen binnen een organisatie.

Business Process Outsourcing

De Enterprise Learning Solution van L+M is gebaseerd op het SAP platform. De hosting en het technische beheer vinden plaats bij Inter Access, waardoor de oplossing voor een klant 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar is. ELS is een geschikte oplossing voor kleine, grote, nationaal en internationaal werkende bedrijfsorganisaties en voor opleidings- en exameninstellingen. Daarbij kan een organisatie kiezen voor verschillende niveaus van outsourcing. Het is ook mogelijk om een opleiding- en trainingsafdeling te outsourcen. Door te kiezen voor enterprise learning op basis van BPO hoeft een organisatie zich niet bezig te houden met de achterliggende IT-omgeving. Bovendien is de oplossing volledig webbased en daardoor eenvoudig toegankelijk vanaf elke locatie. De Enterprise Learning Solution kan gekoppeld of geïntegreerd worden met bestaande HR-systemen.

Portal

Via een learning portal krijgen medewerkers alle informatie over hun persoonlijke leersituatie. Door het learning management system (LMS) worden activiteiten en processen aangestuurd en gecontroleerd. Tevens kan via het LMS een opleidings- en trainingsprogramma worden samengesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met het kennisniveau en de kwalificaties of competenties waaraan een medewerker moet voldoen.

Zelfbediening

Het systeem stelt managers en medewerkers in staat geheel zelfstandig de noodzakelijke stappen in het leerproces te zetten. Via de pc heeft de medewerker toegang tot zijn eigen web-based leeromgeving. Een medewerker kan zich aanmelden voor een opleiding of training, maar kan zich ook afmelden. Een manager heeft in één oogopslag inzicht in de opleidingen en trainingen die zijn medewerkers volgen. De automatische procesondersteuning wordt ondersteund door workflows. Hierdoor wordt de administratieve last verminderd en is het managen en sturen op basis van kennis een stuk eenvoudiger. Bovendien verhoogt het de kennis in de organisatie en worden de kosten structureel verlaagd.

Informatie

Alle informatie die een organisatie nodig heeft om inhoud te geven aan opleidings- en competentiemanagement is in de Enterprise Learning Solution beschikbaar. Managers, personeels- en opleidingsadviseurs, trainers en ook de deelnemers hebben rechtstreeks toegang tot deze informatie. De oplossing levert standaard informatie over de kosten en de tijd die het opleiden en trainen in beslag nemen en over de kwaliteit van een persoon, een groep personen, een afdeling of een functiegroep.

Meer informatie over de Enterprise Learning Solution van L+M is te vinden op www.lnm.nl of via telefoonnummer 010 59 39 411.

L+M Learning Solutions

L+M Learning Solutions is een full service dienstverlener die zich heeft gespecialiseerd in het met ICT ondersteunen van alle processen rondom cursusregistratie, opleidingsmanagement en competentiemanagement. De oplossingen worden online, via hosting aangeboden of in de vorm van een ‘turn key’-systeem dat in de infrastructuur van de klant wordt geïmplementeerd. L+M werkt zo veel mogelijk met standaardoplossingen maar kan ook maatwerk leveren. Meer informatie is te vinden op www.lnm.nl.