>

SAP reikt Partner Awards 2005 uit

Constructive Dimensions wint award voor ‘Hoogste Score Klanttevredenheid’, Magma-IT Solutions wint award voor ‘Meest Succesvolle SAP Reseller’

´s-HertogenboschSAP Nederland heeft voor de negende keer de SAP Partner Awards uitgereikt. Deze onderscheidingen gaan jaarlijks naar partners die zich op een bijzondere manier onderscheiden. De award voor de ‘Hoogste Score Klanttevredenheid ging dit jaar naar Constructive Dimensions. De award voor ‘Best Gecertificeerde Partners’ op basis van het aantal gecertificeerde medewerkers ging naar Accenture. De ‘Meest Succesvolle SAP Reseller’ was dit jaar Magma-IT Solutions, vanwege hun prestaties op het gebied van salarisverwerking binnen het onderwijs.

“Wij realiseren ons dat partners een belangrijke bijdrage leveren aan ons succes”, aldus Jeroen van den Eerenbeemt, Director Alliances van SAP Nederland. “Dat is een heel goede reden om het partner-ecosysteem verder uit te bouwen. Belangrijke factoren van succes zijn de toegevoegde waarde die een partner voor zijn klanten heeft en het gezamenlijk bewerken van de markt. Deze jaarlijkse awards zijn een waardering voor de inzet van onze partners op deze gebieden.”

De SAP Partner Awards zijn uitgereikt aan de volgende partners:

  • Constructive Dimensions, een gespecialiseerde partner in de bouw- en installatiebranche ontving de award voor ‘Hoogste Score Klanttevredenheid’. SAP Nederland laat jaarlijks een onderzoek uitvoeren door het onafhankelijke onderzoeksbureau Heliview naar de tevredenheid van klanten over de businesspartners. Daarbij wordt gevraagd naar aspecten als inlevingsvermogen en deskundigheid van de consultants, op tijd leveren, begrip van de bedrijfsprocessen en de prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij Constructive Dimensions en vele andere partners is de gemiddelde tevredenheid van klanten over SAP partners in 2005 gestegen tot 7,5.
  • Magma-IT Solutions was dit jaar de ‘Meest Succesvolle SAP Reseller’. Magma ontving deze award vanwege zijn uitstekende prestaties op het gebied van salarisverwerking in de onderwijsmarkt. Sinds april 2005 heeft Magma 23 nieuwe klanten opgetekend waarvan er per 1 januari maar liefst vijftien live zijn. Magma-IT Solutions ontwikkelde in samenwerking met administratiekantoor Merces een specifieke HR & Payroll oplossing voor de onderwijsmarkt op basis van mySAP All-in-One.
  • Capgemini kreeg de awards voor ‘Meest Innovatieve Partner’ en ‘Best Teaming Partner’ De award voor ‘Meest Innovatieve Partner’ was voor de inrichting van het RFID Experience Center van Vanderlande Industries. Innovatie is voor ondernemers essentieel om te (blijven) concurreren. Vandaar dat SAP innovatieve projecten wil stimuleren. De ‘Best Teaming Partner’ award is een beloning voor het team dat binnen het directe kanaal zowel kwantitatief als kwalitatief het beste resultaat in samenwerking behaalt. Bij het toekennen van de award is zowel gekeken naar het aantal nieuwe opdrachten als het aantal nieuwe klanten.
  • De ‘Best Gecertificeerde Partner’ award ging naar Accenture. Voor deze award wordt onder meer gekeken naar de investering van partners in de opleiding en certificering van consultants en de groei in aantal SAP consultants. Gecertificeerde consultants betekenen voor klanten aantoonbare kennis van de laatste stand van techniek en mogelijkheden.
  • HP won dit jaar een nieuwe award, de TCO Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de technology partner die het meeste bijdraagt aan een verlaging van de Total Cost of Ownership van klanten. Zo zijn door toedoen van HP de kosten voor hardware en software bij Ctac gedaald met 20 tot 30%. Daarnaast zijn de beheerskosten enorm afgenomen. Hierdoor kan Ctac zijn klanten een nog beter aanbod doen op het gebied van (het hosten van) SAP oplossingen.

Foto’s van de uitreikingen zijn te downloaden.