>

39 nieuwe mySAP All-in-One partneroplossingen voor de middenmarkt

´s-HertogenboschSAP heeft zijn aanbod bedrijfssoftwareoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven in 2005 uitgebreid met 39 gekwalificeerde mySAP All-in-One partneroplossingen. De oplossingen zijn ontwikkeld en worden geleverd door SAP partners uit de hele wereld. Elke oplossing bevat ‘best practices’ voor het beheren van bedrijfsprocessen in een bepaalde branche, variërend van technische groothandel, transportdiensten en luchtvaart tot de biotechnologie, dagversbranche en kledingwinkels. Er zijn nu bijna zeshonderd gekwalificeerde mySAP All-in-One partneroplossingen verkrijgbaar in meer dan vijftig landen. De oplossingen worden door meer dan 7.100 klanten wereldwijd gebruikt.

Middelgrote organisaties hebben behoefte aan bedrijfsoplossingen die dezelfde voordelen bieden als de oplossingen van hun grotere concurrenten, maar voor een prijs en met een maat die past bij hun middelen en eisen. Snelle resultaten, snelle return on investment en kwalitatief hoogstaande support zijn voor deze bedrijven van groot belang. Met mySAP All-in-One oplossingen van SAP partners kunnen deze bedrijven bewezen ‘best practices’ voor hun branche inzetten voor het beheren van belangrijke kernprocessen. Bovendien zijn de oplossingen uitgerust voor maatwerk om zo de unieke processen te bewaken waarmee middelgrote organisaties zich van hun concurrentie kunnen onderscheiden.Ingebouwde branchekennis.

Gekwalificeerde mySAP All-in-One partneroplossingen ondersteunen vooraf gedefinieerde bedrijfsprocessen uit de branche. Ze kunnen volledig volgens de individuele behoeften van een bedrijf worden geconfigureerd. SAP channel partners bouwen de oplossingen op basis van SAP ‘best practices’ en hun eigen unieke branchekennis en -ervaring. mySAP All-in-One oplossingen worden door SAP channel partners verkocht, geïmplementeerd en onderhouden als ‘defined-scope’ implementaties.

De nieuwe mySAP All-in-One oplossingen richten zich op microverticale branches, zoals farmacie, ‘plant’-constructie, biotechnologie, consumentenproducten (voeding), drogisterijen, transport over zee, projectmanagement, bouwcomponenten, vervoer en opslag, chemie, kleding, uitgeverijen, automotive dealers, metaalverwerkende industrie en handel in diamanten. Meer informatie over de nieuwe oplossingen, waar ze verkrijgbaar zijn en bij welke partners, is te vinden op www.sap.com/company/press/factsheets/A1solution.epx.

“Onze mySAP All-in-One partners vormen een even wezenlijk deel van de oplossing als de software zelf”, aldus René Zwezerijn, director SMB SAP Nederland. “De branchekennis van de partners en de jarenlange ervaring van SAP in bedrijfsoplossingen vormen een ijzersterke combinatie. Ook in Nederland merken we dat onze partners zich volledig hebben gecommitteerd aan klanttevredenheid op de lange termijn en dat er gezamenlijk steeds meer nieuwe oplossingen worden ontwikkeld. Met de nieuwe oplossingen willen we nog meer bedrijven helpen te profiteren van ‘industry best practices’ om daarmee ‘best-run businesses with SAP’ te worden.”

In Nederland werden in 2005 tien nieuwe mySAP All-in-One partners geïntroduceerd. Hiermee komt het totaal aantal mySAP All-in-One partners op 28. Vier mySAP All-in-One oplossingen werden in 2005 gekwalificeerd, waaronder mySAP All-in-One Pro Trade van mYuice en mySAP All-in-One SURE voor Dagvers van Bbit. Naar verwachting zullen in de loop van 2006 nog eens twaalf Nederlandse mySAP All-in-One oplossingen van partners worden gekwalificeerd. In Nederland heeft SAP momenteel ruim 300 mySAP All-in-One klanten.

Om aan de stijgende behoefte aan SAP professionals binnen het MKB te kunnen voldoen, start SAP in samenwerking met de All-in-One Partner Council in maart 2006 met een Masterclass. Deze Masterclass is een initiatief van de All-in-One Partner Council, een overlegorgaan voor SAP partners in het MKB, en wordt ondersteund door SAP Nederland. Aan het einde van de Masterclass zijn de deelnemers gecertificeerde SAP professionals en kunnen zij aan de slag bij één van de zes deelnemende mySAP All-in-One partners.