>

SAP leidend op gebied van functionaliteit voor Order Management Cycle

´s-HertogenboschOnderzoeksbureau Forrester Research heeft SAP aangewezen als toonaangevend op het gebied van functionaliteit voor Order Management Cycle in het rapport ‘Forrester Wave Evaluation: Order Hub, Q2 2006’1. Forrester volgde de opkomst van ‘order hubs’, een centrale manier voor het beheren van de order management cyclus (OMC), van lead tot factuur. Hiervoor worden geïntegreerde processen ingezet met behulp van applicaties voor ERP (enterprise resource planning), CRM (customer relationship management) en SCM (supply chain management). Van de twaalf OMC-oplossingen – waaronder SAP, Oracle en SSA Global – die zijn geëvalueerd in Forresters Wave voor primaire bedrijfsprocessen, kreeg mySAP Business Suite de eerste plaats.

“Om te beginnen heeft SAP de toppositie in de ‘order hub’-Wave”, schrijft Ray Wang in het rapport van april 2006. “SAP levert functionaliteit voor OMC-processen; de scores van SAP op punten als het binnenhalen van een order tot het afleveren van een order behoren bij de beste drie van de geëvalueerde twaalf oplossingen. Sterke punten zijn onder meer toonaangevende functionaliteit voor leasen en huren, vraagplanning, radio frequency (RF) picking, reserveonderdelen, garantie, installatie- en reparatieschema’s en preventief onderhoud.”

Om de situatie op de OMC-markt goed in beeld te krijgen, analyseert Forrester de sterke en zwakke punten van de topleveranciers op basis van 115 criteria, zoals het actuele aanbod, de strategie en marktvertegenwoordiging.

“Forresters erkenning van SAP op het gebied van order hubs maakt duidelijk dat integratie buiten de traditionele grenzen van CRM, ERP en SCM zorgt voor eenduidige presentatie van informatie over complexe orderprocessen”, zegt Wilfred van Wel, Manager Business Development bij SAP. “We zijn trots op deze erkenning en voelen dat dit rapport niet alleen het bewijs is van dertig jaar ervaring met bedrijfsprocessen die SAP heeft, maar ook als ondersteuning van onze architecturale innovatie.”

SAP is de enige leverancier die de optimale balans realiseert tussen ervaring met bedrijfsprocessen en ‘order hub’-infrastructuur met mySAP Business Suite. De mogelijkheden voor orderbeheer die mySAP Business Suite biedt, zorgen voor een geconsolideerd proces voor het binnenhalen en afhandelen van orders. In dit proces worden vele gebieden van de bedrijfsinfrastructuur met elkaar verbonden om ervoor te zorgen dat transacties zich ontwikkelen van lead, via levering tot betaling.

Meer informatie over mySAP Business Suite is te vinden op www.sap.com/netherlands/solutions/business-suite.