>

Wijziging directie SAP Nederland

´s-HertogenboschMarinus ter Laak nieuwe Managing Director SAP Nederland; Bart Hogendoorn benoemd tot Senior Vice President Business Development en Marketing EMEA Central

Het managementteam van SAP Nederland ondergaat met ingang van 1 juli een wijziging. Marinus ter Laak (44), momenteel Director Sales bij SAP Nederland, is benoemd tot Managing Director van SAP Nederland. Ter Laak volgt hiermee Bart Hogendoorn (44) op die sinds 2003 deze rol bekleedde. Hogendoorn krijgt per 1 juli de verantwoordelijkheid over Business Development en Marketing binnen EMEA Central, de regio waarvan ook SAP Nederland deel uitmaakt.

Marinus ter Laak is sinds september 2003 Director Sales bij SAP Nederland. Daarvoor werkte hij bij Silicon Graphics Inc., producent van visual computing en high performance computing systemen waar hij verschillende functies bekleedde. Eerder was hij werkzaam bij Sequent Computers als Country Manager Benelux en als Commercial Director Retail bij NCR Nederland NV.

Bart Hogendoorn is sinds 1998 werkzaam bij SAP. Eerst als Vice President Business Development van de Industry Business Unit Financial Services en sinds januari 2003 als Managing Director SAP Nederland. Hogendoorn verdiende zijn sporen in nationale en internationale managementposities op het gebied van marketing en sales in de IT.