>

Free Record Shop kiest voor SAP for Retail

’s-HertogenboschSAP maakt bekend dat 90 procent van de meer dan 2000 medewerkers van Free Record Shop gaat werken met SAP for Retail. Na een periode van gestage organische groei is Free Record Shop klaar voor verdere innovatie van zijn bedrijfsmodel. SAP for Retail maakt real-time transacties mogelijk bij het inkopen, verkopen, de financiële administratie en logistiek. De systemen waarmee Free Record Shop nu werkt, hebben hun functionele limiet bereikt en kunnen de snelheid van de ontwikkelingen op de fast moving consumer goods (fmcg)-markt niet meer aan. Om flexibeler en sneller te kunnen inspelen op deze ontwikkelingen vervangt Free Record Shop deze systemen door SAP software.

Free Record Shop is sinds de jaren zeventig inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie met een jaarlijkse omzet van ongeveer 400 miljoen euro. Het bedrijf groeide snel en kreeg te maken met enorme veranderingen in inkoopprocessen, logistieke processen en koopgedrag van consumenten. De bestaande softwareomgeving bood op den duur onvoldoende functionaliteit om hierop betaalbaar en effectief in te spelen. De kosten van het onderhouden en aanpassen van software waren hoger dan het potentiële bedrijfsvoordeel.

Free Record Shop zocht een IT- en businessplatform dat real-time transacties mogelijk maakt, medewerkers voorziet van geïntegreerde processen en de steeds complexere wijzigingen in de organisatiestructuur ondersteunt. “We willen de processen voor inkoop, logistiek, verkoop en financiën integreren en zo medewerkers efficiënter laten werken en real-time zakelijke transacties en marktinzicht mogelijk maken. Steeds vaker bepalen deze kwaliteiten namelijk wie aan kop gaat in de retail- en entertainmentsectoren”, zegt Marvin Kuivenhoven, project manager, Free Record Shop Holding. “We kozen SAP vanwege zijn ervaring met de detailhandel en de uitgebreide functionaliteit van de brancheoplossing. Deze voldoet aan al onze eisen en vraagt een minimum aan maatwerk. De intensieve productontwikkeling en brede branchefunctionaliteit tonen de grote betrokkenheid van SAP bij de detailhandel. We zien SAP dan ook als een betrouwbare partner en de beste strategische adviseur voor het ondersteunen van onze toekomstige groeistrategie.”

Free Record Shop

Free Record Shop Holding, met een hoofdkantoor in Nederland, is een particulier bedrijf dat entertainmentproducten, waaronder cd’s, movies, computersoftware en games, telecomproducten en -diensten, boeken en magazines, voor thuis distribueert en verkoopt. Het bedrijf heeft circa 350 detailhandelpunten die jaarlijks door 40 miljoen consumenten worden bezocht. Free Record Shop B.V. is de grootste organisatie binnen de Free Record Shop Holding en is met meer dan 185 winkels in Nederland marktleider onder de merken Free Record Shop en Bravo. De missie van de organisatie is het distribueren van entertainmentproducten via winkels en internet (‘bricks & clicks’). De website van het bedrijf en zijn nieuwe aanpak van digitale distributie spelen een belangrijke rol in het succes. Meer informatie is te vinden op www.freerecordshop.nl en www.freedigital.nl.

Over SAP for Retail

SAP for Retail combineert mySAP Business Suite applicaties met een brede reeks geïntegreerde retailapplicaties en helpt bedrijven op winstgevende wijze via verschillende kanalen aan de wens van de klant te voldoen. Met de overnames van Triversity en Khimetrics omvat de complete retailoplossing van SAP ook uitgebreide mogelijkheden voor point-of-sale (POS) en ‘demand intelligence’. Meer dan 3200 detailhandels wereldwijd gebruiken een SAP oplossing. SAP for Retail is gebaseerd op de open architectuur van het SAP NetWeaver platform en biedt functionaliteit voor financieel beheer, human resources, SRM en CRM. Bovendien biedt het ondersteuning van branchespecifieke zaken, als het handelsbeheer en -planning, winkel- en channelmanagement, demand forecasting, bevoorrading, allocatie, workforce management, POS-databeheer en RFID (radio frequency identification). Meer informatie is te vinden op www.sap.nl/retail/.