>

Royal Wessanen stapt gefaseerd over op mySAP ERP

Voedingsmiddelenconcern kiest voor overstap via SAP’s Safe Passage Programma

’s-Hertogenbosch’s-Hertogenbosch 19 september – Royal Wessanen nv gaat mySAP ERP inzetten ter ondersteuning van haar wereldwijde activiteiten. Het voedingsmiddelenconcern – actief op de Europese en Noord-Amerikaanse markt – voert wereldwijd onder meer de merken Beckers, Zonnatura, Bjorg, Daily’s en Righi. De overstap naar mySAP ERP valt onder het Safe Passage Programma van SAP.

Wessanen gaat mySAP ERP gefaseerd inzetten; de dochterondernemingen Wessanen Nederland en Wessanen België maken als eerste de overstap. Later zal een verdere uitrol plaatsvinden. mySAP ERP vervangt bij Wessanen verschillende backoffice-systemen en applicaties.

Peter Komdeur, Corporate Director ICT bij Wessanen, over de keuze voor mySAP ERP: “De overstap op mySAP ERP maakt deel uit van onze strategische beslissing om onze business applicatie-infrastructuur te versterken en te uniformeren. Dit is noodzakelijk om concurrerend te blijven presteren in een constant veranderende omgeving. Niet alleen krijgen we met de inzet van mySAP ERP een betere sturing over alle vestigingen en de business als geheel, we houden ook onderhoud en beheer, en daardoor de kosten, goed beheersbaar. Ook kunnen we verkoop, inkoop, logistiek, administratie en financiën in de nieuwe situatie beter op elkaar afstemmen. Dit wordt verder ondersteund door de uitgebreide management rapportagemogelijkheden van mySAP ERP’s data warehouse.”

Over Wessanen

Royal Wessanen nv is een in Nederland gevestigd multinationaal voedingsmiddelenconcern dat opereert op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Met de focus op authentieke voeding van hoge kwaliteit heeft het bedrijf een productaanbod dat varieert van zuiver natuurlijke en gezonde voedingsproducten tot Premium Taste-producten. Wessanen streeft ernaar haar aandeelhouderswaarde voortdurend te vergroten door maximaal gebruik te maken van haar onderscheidende kwaliteiten op het gebied van category & channel management, sterke merken, distributieservices met toegevoegde waarde en transatlantische afstemming.

Over mySAP ERP

SAP is wereldwijd markleider in ERP-software. Meer dan 20.000 organisaties over de gehele wereld zetten SAP oplossingen in om hun enterprise resource planning (ERP)-processen te ondersteunen. mySAP ERP is de opvolger van SAP R/3. De applicatie biedt geavanceerde functionaliteit voor bedrijfsanalyses, financieel beheer, human capital management en uitvoerende – en bedrijfsdiensten. mySAP ERP is ‘powered by SAP NetWeaver’, het strategische platform voor maatwerk- en standaardapplicaties. Daarom voldoet mySAP ERP aan de kritische business software-eisen van middelgrote en grote organisaties, ongeacht hun branche of wereldwijde bereik. Voor meer informatie: www.sap.nl/erp.

Over SAP Safe Passage

Het Safe Passage Programma is een compleet aanbod van SAP voor Oracle-gebruikers van willekeurige grootte die een oplossing zoeken voor de onzekerheid die zij hebben over de levensduur van Oracle-, PeopleSoft-, JDE-, Siebel- en Retek-oplossingen. Elementen van het Safe Passage Programma zijn onder andere: een complete migratie-aanpak; een inruilmogelijkheid voor licenties van Oracle, PeopleSoft, JDE, Siebel en Retek ter bescherming van de investering die klanten eerder deden in deze producten; toegang tot SAP’s ERP-oplossing en andere toonaangevende oplossingen; directe integratievoordelen met het SAP NetWeaver-platform; SAP financieringsmogelijkheden. In aanvulling hierop is overname van maintenance & support van bepaalde oplossingen van PeopleSoft, JD Edwards en Siebel mogelijk door SAP dochteronderneming TomorrowNow . Voor meer informatie: www.sap.nl/safe.

* SAP definieert het begrip ‘bedrijfssoftwareoplossingen’ als oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) en bijbehorende softwareoplossingen, zoals Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Life-cycle Management (PLM) en Supplier Relationship Management (SRM).